Informa't sobre els beneficis o els inconvenients de donar diferents nutrients a la teua mascota.

Sabies que els gossos i els gats necessiten diferents nutrients?

04 de desembre de 2020

La alimentació del gos o el gat ha de ser completa i equilibrada segons les seues necessitats. Hi ha una sèrie de nutrients i ingredients que són fonamentals per al desenvolupament i la bona salut d'estes mascotes. Descobrix els nutrients fonamentals per al gos i per al gat, t'ho expliquem tot en este article.

Sabies que els gats necessiten taurina?

Imagen Nutrientes mascotas 1

La taurina és un aminoàcid fonamental per al funcionament correcte de la vista, el cor o l'aparell reproductor.

La majoria dels mamífers la poden produir en el seu organisme de manera natural. Però els gats i altres felins no són capaços de sintetitzar les quantitats suficients de taurina per a cobrir les seues necessitats.

Una deficiència de taurina en l'alimentació del gat està relacionada amb problemes de salut del cor. En el cas dels gatets, s'associa amb problemes de visió i audició i en gates en període de cria poden sorgir problemes relacionats amb el fetus.

Per això, encara que els ingredients carnis puguen incorporar taurina en la dieta, la millor manera d'assegurar que l'aliment porta la quantitat correcta de taurina és utilitzar pinsos enriquits en taurina.

La importància dels àcids grassos omega-3 i omega-6

Imagen Nutrientes mascotas 2

Els àcids grassos omega-3 i omega-6 juguen un paper fonamental tant en els gossos com en els gats i són els responsables, entre altres coses, del bon aspecte del pèl i de la pell de l'animal. A més, contribuïxen al funcionament correcte de la resposta antiinflamatòria. També en cadells, alguns d'estos àcids grassos, com el DHA, contribuïxen al seu desenvolupament i col·laboren en la funció cognitiva.

Alguns dels àcids grassos omega-3 i omega-6 s'han d'aportar amb l'aliment, ja que els gossos i els gats no poden produir-los. Per esta raó es denominen essencials.

Les millors fonts d'àcids grassos omega-6 els trobem en el greix de pollastre i de porc i en els olis vegetals com l'oli de dacsa, gira-sol o soja.

Els àcids grassos omega-3 es troben principalment en l'oli de peix, en l'oli de soja i de lli.

Beneficis de la biotina en el pèl dels gossos i els gats

Imagen Nutrientes mascotas 3

La biotina, també anomenada vitamina del pèl, és una vitamina del grup B i una de les vitamines més importants a l'hora de cuidar el pèl i la pell de les mascotes: ajuda a la regeneració de les capes externes de la pell i afavorix el manteniment dels coixinets i ungles.

Encara que les necessitats nutricionals de biotina siguen baixes, és ben conegut que enriquir els pinsos amb esta vitamina és fonamental per a ajudar a mantindre un pèl sa, sedós i brillant.

Beneficis de les principals vitamines que porta l'aliment

Les vitamines i minerals són micronutrients imprescindibles tant per a la vida humana com animal. No obstant això, la majoria de les vitamines no poden ser sintetitzades per l'organisme, per la qual cosa és necessari obtindre-les a través dels aliments. Per este motiu, les vitamines i els minerals han de formar part d'una dieta equilibrada en les nostres mascotes, que els permeta tindre una bona salut.

Cada una complix una funció específica i la carència d'una d'estes vitamines o minerals pot causar greus problemes de salut.

Es classifiquen en diferents grups i algunes de les seues funcions són: vitamina A (important per a una visió correcta, desenvolupament de l'esquelet i fertilitat); vitamina D (important per als ossos i les dents); vitamina E (antioxidant natural que ajuda la resposta del sistema immunitari); vitamina C (important per als ossos, el fetge i la formació del col·lagen), etc.

És important tindre en compte que tan mal és un dèficit de vitamines com un excés d'estes, tot i que un excés de vitamines a causa de la dieta sol ser molt poc freqüent, sobretot quan s'ingerixen aliments equilibrats nutricionalment. Per tant, és important no utilitzar suplements quan s'està usant un aliment complet, ja que este aporta totes les vitamines necessàries per a la nostra mascota.

Què aporten els minerals en l'aliment? D'on s'obtenen?

Texto 4 Imagen Nutrientes mascotas

Els minerals són uns elements inorgànics essencials per a l'adequat funcionament de l'organisme, que estan presents en la majoria dels aliments. Alguns d'estos minerals són el calci, fòsfor, magnesi, sodi, potassi, ferro, coure, iode, etc.

Els minerals intervenen en diferents processos dins de l'organisme, ja que formen parts d'estructures com els ossos o les dents, intervenen en la transmissió de l'impuls nerviós, participen en reaccions enzimàtiques, en la formació d'hormones i també en processos metabòlics.

Altres recomanacions

Coneixes les funcions dels diferents components en l'alimentació dels gossos i els gats?