Et donem uns consells útils per a alimentar i cuidar les tortugues aquàtiques.

La millor manera de cuidar la tortuga aquàtica

23 de maig de 2020

Tens una tortuga aquàtica? Hi ha molts detalls sobre com alimentar i cuidar les tortugues aquàtiques que has de conéixer si convius amb una d'estes mascotes fascinants. Per això volem fer-te una sèrie de recomanacions que et poden interessar.

Consells per a cuidar la teua tortuga

Per a cuidar adequadament la teua tortuga has de parar atenció al seu entorn: tant l'aigua com la zona seca i el terrari són elements que necessiten un bon manteniment.

El terrari

Los mejores cuidados para tu tortuga acuática.

La forma del terrari s'ha d'assemblar a un llac xicotet, que és com les tortugues aquàtiques viuen en el seu medi natural. Ha de tindre una part d'aigua i una zona seca. Respecte a la grandària, com més gran millor. També és molt recomanable que la tortuga puga prendre el sol al natural sense que passe fred.

L'aigua

Los mejores cuidados para tu tortuga acuática.

L'aigua de la tortuga ha d'estar tan neta com siga possible i la temperatura al voltant dels 25-30 °C. Cal procurar que l'ambient fora de l'aigua no baixe de 20 °C, perquè el canvi de temperatura quan isca de l'aigua no l'afecte i puguem evitar així que la tortuga es pose malalta.

Tractament per a l'aigua de l'aixeta Dr. Wu Tetra

Tratamiento para el agua del grifo Dr. Wu Tetra.

En el cas que no es dispose d'un filtre que garantisca la bona qualitat de l'aigua, esta s'ha de canviar amb freqüència. Sempre cal usar un condicionador que elimine el clor i adapte l'aigua de l'aixeta perquè la tortuga puga viure sana.

  • Freqüència d'ús: amb cada canvi d'aigua
  • Com s'ha d'usar: 5 ml per cada 10 litres d'aigua.

La zona seca

La zona seca del terrari ha de ser prou gran perquè, quan la tortuga cresca, puga estar còmoda descansant o prenent el sol.

Consells sobre l'alimentació de la tortuga

Consejos sobre la alimentación de tu tortuga.

Una tortuga aquàtica menja una o dos vegades al dia, encara que és un animal que sempre està disposat a menjar, especialment llepolies.

Mengen sempre en l'aigua, ja que és el seu hàbitat natural. Per tant, l'aliment que els proporcionem no ha de tacar ni enterbolir l'aigua, ja que s'acabarà corrompent i fent mala olor.

Amb esta finalitat s'han creat els estics (palets) d'aliment que suren i es mouen, de manera que donen la sensació de menjar viu. Tenen una composició elaborada per científics que li aporta tot el que necessita per a assegurar el bon estat de salut de la tortuga.

Estics per a tortugues Dr. Wu Tetra (aliment complet)

Sticks para tortugas Dr. Wu Tetra (alimento completo).

Estos estics contenen tots els nutrients i nivells de proteïna digestibles que, juntament amb les vitamines i minerals, permeten que la tortuga cresca sana i feliç.

  • Freqüència d'ús: diària
  • Com s'ha d'usar: com que els estics suren en l'aigua, s'han d'administrar directament sobre l'aigua perquè la tortuga tinga la sensació que és menjar viu.

Gàmmarus per a tortugues Dr. Wu Tetra

Gammarus para tortugas Dr. Wu Tetra.

Com hem comentat anteriorment, les tortugues sempre demostren apetit, sobretot per les llepolies. Podem subministrar-los estos xicotets capritxos de manera ocasional. Encara que són gàmmarus seleccionats i de qualitat òptima, s'utilitzen sempre com a llepolia, però no com a aliment únic.

  • Freqüència d'ús: esporàdica
  • Com s'ha d'usar: s'han d'administrar directament sobre l'aigua, ja que les tortugues sempre mengen en l'aigua.

Mescla de gàmmarus per a tortugues Dr. Wu Tetra

Mezcla de gammarus para tortugas Dr. Wu Tetra.

Es tracta d'un aliment complementari, combinació d'escates i gàmmarus, que es pot utilitzar quan no s'usen estics. Oferix l'aportació nutricional adequada mesclat amb les llepolies que són els gàmmarus.

  • Freqüència d'ús: freqüent
  • Com s'ha d'usar: similar al que s'ha descrit anteriorment.

Quines són les diferències entre el gàmmarus i la mescla de gàmmarus?

El gàmmarus té més palatabilitat que la mescla de gàmmarus, per això resulta tan atractiu i ben rebut per les tortugues. Però té menys aportació nutricional, per la qual cosa no s'ha de donar com a aliment únic, sinó com a aliment complementari. Els propietaris han d'evitar deixar-se portar per l'entusiasme de la seua mascota i no els han de donar este aliment exclusivament.

Quins altres aliments pots donar a la tortuga?

Les tortugues són animals omnívors, però no poden aprofitar i digerir correctament els vegetals fins que no són adults (això ocorre entre els 6-8 anys). Per això, s'han d'alimentar cobrint les altes necessitats de proteïnes que tenen les tortugues.

Les tortugues adultes poden menjar: poma, pera, meló d'alger, carlota, meló i, en particular, plantes aquàtiques, si en tenen.

No han de menjar: cítrics, espines ni cols, que poden ser perjudicials per a la seua salut.

Suplements

Especialment durant la fase de creixement (fins als 8 anys), es pot suplementar l'alimentació de la tortuga amb blocs de calci, que ajuden a l'alta demanda d'este element que tenen les tortugues i garantixen el bon estat de la closca, sobretot si no s'utilitza diàriament un aliment base com els estics.

Altres recomanacions

Si tens un gos o un gat, ací et donem uns consells per a la higiene a casa de la teua mascota.