Els millors trucs per a la neteja i la higiene de la mascota.

Higiene de Mascotes: com mantindre-les netes a casa

23 de abril de 2020

Eres dels que porta el gos a la perruqueria per a mantindre la seua higiene? Si és així, hauràs trobat que, donada la situació que vivim amb la COVID-19, t'has d'enfrontar a dutxar-lo a casa.

Si t'estressa la idea i no saps per on començar, volem donar-te uns quants consells sobre el bany del gos perquè us resulte als dos el més suportable possible. Ah, no ens oblidem de cuidar els gats.

Higiene de mascotes: consells per a netejar els gossos a casa

Dutxar el gos a casa pot ser una activitat molt divertida i pot afermar més la relació que tens amb ell. Ells també estan “patint” estos moments de quarantena, i necessiten un plus d'atenció i cures: jugar amb ells o donar-los un bany relaxant els ajudarà a portar-la millor. I no t'oblides de donar-los algun premi; s'ho mereixen, sens dubte!

Bany del gos

Texto 7 Imagen Limpieza mascotas

Una de les coses més importants que s'han de tindre en compte és que no és aconsellable banyar massa el gos, perquè se li podria danyar la capa lipídica de la pell. I si tens un cadell, espera't que complisca els 45 dies de vida per a banyar-lo.

És fonamental utilitzar un xampú amb PH neutre, ja que està adaptat a la pell del gos. Passos que cal seguir:

  • Humiteja la capa del pelatge amb aigua tèbia.
  • Aplica el xampú. Es recomana aplicar el xampú en tres parts fonamentals: part posterior (zona de la cua), zona de les potes, la zona del cap i part superior (coll i dors).
  • S'ha d'aplicar de manera que cobrisca tot el cos. Comença amb les potes, ja que és la part que acumula més brutícia.
  • Deixa'l actuar uns instants.

Texto 1 Imagen producto limpieza mascotas

El nostre Xampú Àloe vera és dermoprotector. Nodrix, suavitza i protegix, té un pH neutre i està recomanat per veterinaris.

Rentada

Texto 1 Imagen Limpieza mascotas

S'ha de fer de dalt a baix, per la part superior, de manera que l'aigua retire tot el xampú i acabe per les potes. Cal usar aigua tèbia i protegir els ulls i les orelles.

Una vegada que el gos estiga rentat, hem de deixar que s'espolse l'excés d'aigua.

Eixugada

L'objectiu d'eixugar el gos és que no quede humitat en el pelatge. Primer s'ha de fer amb tovallola i després s'ha de rematar amb l'eixugador.

  • Eixugar amb tovallola: utilitzar primer la tovallola absorbix gran quantitat de la humitat del pelatge i disminuïx el temps amb l'eixugador. Cal prestar especial atenció a eixugar les potes.

Texto 5 Imagen Limpieza mascotas

  • Eixugar amb l'eixugador: s'ha de tindre en compte que els gossos poden ser reticents a l'eixugador, pel soroll que fa.

- Temperatura d'eixugament: selecciona amb precaució, utilitza una temperatura temperada.

- Distància d'eixugament: recomanem no acostar molt l'eixugador. Mantín una distància d'uns 30 cm entre l'eixugador i el gos.

Texto 6 Imagen Limpieza mascotas

Raspallada

S'ha de fer una raspallada suau, és recomanable utilitzar un raspall de carda blana. Si es fa amb un raspall de goma, serà com una carícia per a l'animal.

Colònia

Poseu l'aigua de colònia quan el pelatge ja estiga eixut. Es recomana polvoritzar sobre el raspall abans de passar-lo al gos, o bé aplicar-te-la sobre la mà mentre acaricies la mascota. Recorda que has d'evitar sempre les zones del nas i els ulls.
És aconsellable aplicar-la amb freqüència entre bany i bany, perquè el pelatge mantinga la bona olor.
Cal utilitzar una colònia amb un PH neutre, adaptada a la pell del gos i que no continga alcohol.

Texto 2 Imagen producto limpieza mascotas

Disposem d'Aigua de colònia per a gossos i gats, amb fragància talc i sense alcohol.

Desinfecció de les potes

Texto 4 Imagen Limpieza mascotas

Per a desinfectar les potes després del passeig, es pot aplicar aigua i sabó, amb especial atenció als coixinets de les potes i a la zona de la cua.

Diluïu el xampú dermoprotector amb àloe vera (una part de xampú per tres parts d'aigua), ja que és molt concentrat. Com que té un pH neutre, esta dilució es pot aplicar amb freqüència en estes zones després de cada passeig.
No utilitzeu alcohol, ja que resseca excessivament la pell.

Abans de res, eviteu l'estrés

Este consell és important: si el gos s'estressa a l'hora de banyar-se, és convenient preparar el terreny. Un dels nostres snacks de cors amb pollastre fresc, a manera de premi nutritiu, el pot ajudar a tranquil·litzar-se i a entrar amb millor humor al moment de la higiene.

Texto 3 Imagen producto limpieza mascotas

A més, és fonamental no ficar-lo en l'aigua amb la banyera plena, no tirar-li aigua a la cara i evitar que li entre a les orelles.

Higiene de mascotes: consells per als gats

Els gats solen netejar-se a soles, gràcies a la llengua rasposa que els permet netejar-se, eliminar pèls i altres impureses. Però solen soltar molt de pèl per casa. A més, tot això que ingerixen es pot convertir en boles de pèl que vomiten posteriorment.

Per a previndre esta situació, és important també cuidar la higiene dels gats.

Raspallada

Texto 8 Imagen Limpieza mascotas

Si raspallem diàriament el gat, serà suficient per a mantindre'l net i que no solte ni s'engula molt de pèl. L'has de raspallar amb molta suavitat, perquè la mascota ho perceba com un massatge i li agrade, i fins i tot ho acabarà demanant.

Neteja dels ulls

Texto 2 Imagen Limpieza mascotas

Els gats solen llevar-se les lleganyes amb les potes, però a vegades no ho aconseguixen del tot. Si advertim que l'animal té els ulls bruts, li'ls hem de netejar amb un mocador de paper, immobilitzant el gat per la part de darrere del cap i netejar-li els ulls.

Altres recomanacions

Coneixes els nostres snacks de cors per a premiar la teua mascota?