Et donem les millors idees per a reaprofitar les sobres de pa

Receptes per a reaprofitar sobres de pa

03 de abril de 2023

A qui no li passa de tant en tant? El pa és un aliment bàsic, d'ús diari i de primera necessitat, indispensable en la nostra dieta equilibrada. Però és freqüent que en comprem més del que necessitem i se'ns faça dur, o que no sapiem què fer amb tant de pa sobrant. O que tinguem pa de motle a punt de caducar i necessitem donar-li eixida o simplement consumir-lo d'una manera diferent.

Et sol passar? En qualsevol d'estos casos, l'última opció ha de ser tirar el pa. A continuació, t'oferim diferents solucions per a reaprofitar el pa i prolongar la seua vida útil, tant les barres com el format de motle: utilitzar sobres de pa per a preparar diverses receptes, pastissos salats, dolços…, fer pastissets amb pa de motle, etc.

Hi ha moltes possibilitats per a reaprofitar-lo i n'hem seleccionat algunes de les més interessants. No malgastes el pa i prepara estes receptes, senzilles, útils i delicioses.

Les 3 millors idees per a reaprofitar pa

Fes uns deliciosos pastissets amb el pa de motle sobrant

Ingredients per a fer un pastisset amb pa de motle

Una recepta deliciosa, tan senzilla com sorprenent, en la qual poden participar fins i tot els més menuts de la casa. El resultat és deliciós, pots seguir el nostre suggeriment per a farcir-los, triar un altre farciment que t'agrade més i fins i tot preparar una deliciosa safata de pastissets variats.

1. Prepara el farciment dels pastissets. Desfés la tonyina en un bol, afig els ous picats i la tomaca. Mescla fins que es forme una pasta.

2. Talla les vores de les llesques de pa de motle i amb l'ajuda d'un corró, esclafa-les.

3. Precalfa el forn a 180 ºC.

4. Emplena els pastissets posant en el centre del pa una cullerada de farciment.

5. Doblega el triangle i segella les vores amb una forqueta.

Paso 5 empanadilla pan de molde: Doblar el triángulo y sellar los bordes con un tenedor.

6. Pinta els pastissets amb l'ou batut i enforna 10-15 minuts o fins que estiguen cruixents.

Paso 6 empanadilla pan de molde: Pintar las empanadillas con el huevo batido

Reutilitza el pa per a preparar un pastís salat de pernil i formatge

Ingredients necessaris per a fer un pastís salat de pernil i formatge

Una recepta d'aprofitament perfecta per a les sobres de pa d'ahir o de fa uns dies. És increïble que puguen formar part d'un pastís tan apetible i de sabor i textura tan deliciosos. Seguix el nostre pas a pas per a comprovar-ho:

1. Desfés el pa a trossets en un bol.

2. Afig la llet per damunt del pa i mescla-ho perquè el pa es xope i l'absorbisca.

Paso 2 pastel salado de jamón y queso: Añadir sobre el pan la leche y mezclar

3. Bat els ous i afig-ho al bol amb la sal, el pebre, el pernil i el formatge. Deixa uns trossets d'estos últims per a decorar.

4. Mescla-ho tot.

Paso 4 pastel salado de jamón y queso: Mezclar todo

5. Folra la base d'un motle amb paper de forn i les vores del paper amb un poc d'oli.

6. Aboca la mescla al motle cobrint-lo per complet i acabant amb els trossets de pernil i formatge que s'ha reservat.

7. Enforna uns 35 minuts a 180 °C.

8. Tempera abans de desemmotlar.

Reaprofita el pa per a elaborar un púding

Ingredients per a elaborar un púding

Esta recepta té una miqueta més de dificultat, és ideal per a valents amb més nivell culinari o que vulguen anar un poc més enllà. De tota manera, si seguixes el nostre pas a pas, et quedarà estupenda.

1. Talla el pa a trossets.

2. Precalfa el forn a 180 ºC.

3. Calfa a foc lent en un cassó, per a aromatitzar, la llet amb el sucre, la canyella i la corfa de llima. Amb el primer bull retira el cassó del foc i lleva la canyella i la corfa de llima.

4. Afig la llet als trossos del pa i reserva perquè perda temperatura.

Paso 4 pudin: Añadir la leche a los trozos del pan

5. Tritura el pa remullat, afig els ous i tornar a triturar.

Paso 5 pudin: Triturar el pan remojado

6. Aboca el caramel a la base del motle que utilitzaràs i banya'l amb el caramel.

7. Aboca la mescla al motle amb caramel i enforna al bany de maria durant 40-45 minuts a 180 °C. Comprova amb un furgadents o ganivet que ix net, la qual cosa indicarà que el púding està fet. Si no, deixa'l uns minuts més al forn.

Paso 7 pudin: Verter la mezcla en el molde con caramelo y hornear a baño María

8. Desemmotla quan ja estiga ben fred.

Altres recomanacions

Coneix la nostra deliciosa varietat de Fogasses de pa i una proposta de consum per a cada una.

Prova la Piadina, el pa d'estil italià que permet molta versatilitat a l'hora de preparar-lo.

Has consultat les nostres Idees per a un desdejuni perfecte? Descobrix quin desdejuni és el més indicat per a tu.