Una ensalada fresca i deliciosa per a menjar a l'estiu: Ensalada de figues.

Recepta d'Ensalada de figues

13 de agost de 2020

Has tastat alguna vegada l'Ensalada de figues? És una ensalada diferent, saborosa i fresca, que abellix molt ara que fa calor. A més, és molt fàcil de preparar.

Aprofita que estem en temporada de figues i tasta esta original combinació de sabors: figues, tomaca, anxoves, canonges, pistatxos... T'animes? Veiem la recepta!

Seguix el vídeo pas a pas de la recepta d'Ensalada de figues

Ingredients per a 1 persona:

  • 1 figa fresca
  • ¼ de mozzarella
  • 2 anxoves
  • 4 tomaques cherry
  • 20 g de canonges
  • 40 ml de vi negre
  • Pell de taronja
  • 15 g de sucre blanc
  • 1 grapat de pistatxos
  • Oli d'oliva verge en esprai
  • Sal
  • Pebre negre

Pas a pas:

Si vols seguir el procés d'elaboració completa d'esta recepta, ací et descrivim els passos que s'han de seguir:

1. Munta l'ensalada en un recipient: posa una base de canonges, la mozzarella tallada, les tomaques cherry, la figa pelada i tallada, les anxoves i els pistatxos trossejats.

Montar la ensalada en un recipiente.

Poner una base de canónigos, la mozzarella cortada, los tomates cherry, el higo pelado y cortado, las anchoas y los pistachos troceados.

2. Pela un trosset de pell de taronja.

Pelar un trocito de piel de naranja.

3. Prepara la reducció: tira el vi a la paella ja calenta. Afig el sucre i la pell de taronja. Mantín al foc fins que reduïsca.

Preparar la reducción: echar el vino en la sartén ya caliente.

Añadir el azúcar y la piel de naranja.

Mantener en el fuego hasta que reduzca.

4. Adoba amb sal, pebre negre molt, oli i la reducció de vi i taronja.

Aderezar con sal, pimienta negra molida, aceite...

Reducción de vino y naranja.

5. Empolvora uns pocs pistatxos trossejats i servix.

Espolvorear un poquito más de pistachos troceados y servir.

Altres recomanacions

Si t'agraden les ensalades diferents, pren nota d'esta altra recepta: Ensalada de cigrons amb gambó.