T'ensenyem a preparar un plat molt fresc i estiuenc. Pipirrana amb crostons.

Recepta de Pipirrana amb crostons

21 de juny de 2021

Quan arriba el bon temps abellixen plats frescos, lleugers i rics en verdures. T'ensenyem a preparar una deliciosa Pipirrana amb crostons, un plat popular en molts llocs d'Espanya, especialment a la zona sud.

Este plat és un bon exemple de la dieta mediterrània. Encara que admet diferents variacions en la preparació, segons el territori, la nostra recepta inclou tonyina i ou dur, a part de tomaca, pimentó, all, oli...

Seguix el pas a pas per a la recepta de Pipirrana amb crostons

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pot de tomaca sencera pelada
  • Tonyina clara en oli d'oliva
  • 4 ous bollits
  • ½ pimentó de fregir
  • 1 gra d'all
  • Crostons
  • Sal en escates
  • Oli d'oliva

Pas a pas:

1. Talla les tomaques i el pimentó en daus.

Imagen Texto 1 Pipirrana

Imagen Texto 2 Pipirrana

2. Separa les clares dels rovells.

Imagen Texto 3 Pipirrana

3. Pica les clares en trossos no molt xicotets.

Imagen Texto 4 Pipirrana

4. En un morter afig el gra d'all picat i la sal. Tritura-ho.

Imagen Texto 5 Pipirrana

5. Afig a l'all la mitat del pimentó que hem tallat i tritura-ho. Incorpora els rovells i tritura-ho de nou. Afig l'oli i lliga-ho fins que ens quede una mescla consistent.

Imagen Texto 6 Pipirrana

Imagen Texto 7 Pipirrana

Imagen Texto 8 Pipirrana

6. En un recipient gran, ajunta el pimentó verd restant amb la tomaca a daus, les clares i la tonyina.

Imagen Texto 9 Pipirrana

7. Rectifica de sal i afig la mescla que hem preparat anteriorment. Tapa-ho amb paper film i fica-ho a la nevera durant 2-3 hores.

Imagen Texto 10 Pipirrana

8. Passat eixe temps, servix-ho acompanyat de crostons d'all.

Imagen Texto 11 Pipirrana

Altres recomanacions

Pren nota d'altres dos estupendes receptes estiuenques: Gaspatxo de remolatxa i Ensalada de figues.