AVÍS DE COOKIES

Este lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de fer que la seua navegació siga segura, fer una anàlisi estadística de les visites a la web, i conéixer la seua usabilitat. Si vol més informació pot consultar la nostra POLÍTICA DE COOKIES. Pot acceptar l'ús de cookies fent clic en "ACCEPTAR" o Configurar/Rebutjar cookies dent clic en "CONFIGURAR/REBUTJAR".

Aprén a preparar una deliciosa recepta rica en verdures i molt original: Lasanya vegana.

Recepta de Lasanya vegana

26 de març de 2019

Et presentem la nostra recepta de Lasanya vegana, una manera diferent i molt saborosa de consumir verdures que t'encantarà. Ideal per als teus dinars i sopars primaverals.

Este apetitós plat combina capes d'albergina, xampinyons, carxofes i tomaca amb una beixamel a base de farina integral, beguda d'ametles, bolets i un topping d'ametles i avellanes.

És una recepta deliciosa i molt fàcil de preparar, pensada per a 4 persones i que et portarà uns 45 minuts d’elaborar.

Seguix pas a pas el vídeo de la Recepta de Lasanya vegana

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 albergines
  • 2 tomaques canàries
  • 250 g de cors de carxofa congelats
  • 350 g de xampinyons laminats
  • 20 g de pinyons ibèrics
  • 20 g d'ametles moltes
  • 25 g d'avellanes torrades
  • Orenga
  • Sal

Per a la beixamel de bolets:

  • 50 g de farina de blat integral
  • Oli d'oliva suau
  • 1 litre de beguda d'ametles sense sucres afegits
  • Saltat de bolets congelats

Pas a pas:

Si vols seguir el procés pas a pas d'esta exquisida recepta t'expliquem tots els detalls a continuació.

1. Talla l'albergina en làmines fines i deixa-ho reposar en sal durant 20 minuts. Cou-la en una planxa sense que es faça fosca.

Paso 1 receta lasaña vegana

Paso 2 Receta lasaña vegana

2. Guisa a foc lent els xampinyons i sala’ls.

Paso 3 Receta lasaña vegana

3. Cou les carxofes en aigua bullent amb sal uns 15-20 minuts.

Paso 4 Receta lasaña vegana

4. Deixa-les refredar i talla-les en làmines.

Paso 5 Receta lasaña vegana

5. Salta els pinyons sense que agafen color.

Paso 6 Receta lasaña vegana

6. Afig les làmines de carxofes.

Paso 7 Receta lasaña vegana

7. Unta una safata de forn amb oli d'oliva i col·loca les capes següents: primer, l'albergina com a base.​

Paso 8 Receta lasaña vegana

Paso 9 Receta lasaña vegana

8. Els xampinyons.

Receta lasaña vegana Paso 10

9. Les carxofes amb pinyons​.

Paso 11 Receta lasaña vegana

10. La tomaca crua tallada en làmines i posa l’orenga per damunt. Col·loca en el mateix ordre una segona capa de cada.

Paso 12 Receta lasaña vegana

11. Per a preparar la beixamel: posa a foc suau i en una paella profunda dos cullerades soperes d'oli d'oliva suau, sal i uns 50 g de farina integral.

Paso 13 Receta lasaña vegana

Paso 14 Receta lasaña vegana

12. Mescla bé i afig la beguda d'ametles a poc a poc fins que tingues la salsa beixamel.

Paso 15 Receta lasaña vegana

13. Descongela i salta els bolets congelats tal com assenyala el producte.

Paso 16 Receta lasaña vegana

14. Tritura i mescla els bolets amb la beixamel fins que quede lleugerament líquida

Paso 17 Receta lasaña vegana

Paso 18 Receta lasaña vegana

15. Aboca la beixamel per damunt de les làmines de la lasanya vegetal fins que queden ben cobertes.

Paso 19 Receta lasaña vegana

Paso 20 Receta lasaña vegana

16. Pica ametles i avellanes (uns 50 g entre els dos fruits), i posa-ho per damunt de la lasanya.

Paso 21 Receta lasaña vegana

17. Fica-ho en el forn a 180º, prèviament calfat, i connecta'l per dalt i per baix fins que es daure la capa superior.

Paso 22 Receta lasaña vegana

Altres recomanacions

Si t'agrada menjar verdures de manera original, prova també la nostra Recepta d'Espirals de carabasseta amb pesto de pistatxo. T'encantarà!