AVÍS DE COOKIES

Este lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de fer que la seua navegació siga segura, fer una anàlisi estadística de les visites a la web, i conéixer la seua usabilitat. Si vol més informació pot consultar la nostra POLÍTICA DE COOKIES. Pot acceptar l'ús de cookies fent clic en "ACCEPTAR" o Configurar/Rebutjar cookies dent clic en "CONFIGURAR/REBUTJAR".

Trau tot el partit a la teua cuina amb esta recepta de bacallà a la manera de La Rioja que hem preparat per a tu.

Recepta de Bacallà a la manera de La Rioja

28 de març de 2018

Una de les millors maneres de traure profit al bacallà en salaó és preparant esta tradicional recepta de bacallà a la manera de La Rioja. Els seus ingredients senzills i habituals, així com el seu sabor, faran no només que siga fàcil de preparar, sinó que agrade als teus comensals.

Seguix el vídeo pas a pas de la recepta de Bacallà a la manera de La Rioja.

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 lloms de bacallà dessalat.
  • 2 cebes grans.
  • 3 grans d'all.
  • 1 llesca de pa torrat.
  • 2 cullerades de tomaca fregida.
  • 5 pimentons de romesco.
  • 425 ml d'aigua.
  • Farina per a fregits.
  • Sal.
  • Oli d'oliva.

Pas a pas:

Si t'agrada seguir les receptes pas a pas, et deixem a continuació l'elaboració completa del bacallà a la manera de La Rioja:

1. Posa els pimentons de romesco en remulla en aigua durant una hora, aproximadament.

Paso 1 Imagen Receta bacalao a la riojana

2. Talla la ceba a la juliana i l'all en làmines fines.

Paso 2 Imagen Receta bacalao a la riojana

3. Deixa que s'escórreguen els pimentons, trau tota la carn i reserva'ls.

Paso 3 Imagen Receta bacalao a la riojana

4. Posa oli d'oliva en una cassola a foc mitjà i ofega-hi les cebes trossejades. Quan es posen transparents, tira els grans d'all.

Paso 4 Imagen Receta bacalao a la riojana

5. Afig la carn dels pimentons.

Paso 5 Imagen Receta bacalao a la riojana

6. Tira el pa esmollat. Afig les dos cullerades soperes de tomaca fregida. Remou i afig una miqueta d'aigua i sal. Deixa coure la salsa a foc lent durant uns 20 minuts.

Paso 6 Imagen Receta bacalao a la riojana

7. Mentrestant, llava i asseca bé el bacallà.

Paso 7 Imagen Receta bacalao a la riojana

Paso 7-1 Imagen Receta bacalao a la riojana

8. Enfarina els lloms de bacallà. I després, marca les tallades un minut pels dos costats en una paella amb una miqueta d'oli d'oliva.

Paso 8 Imagen Receta bacalao a la riojana

Paso 8-1 Imagen Receta bacalao a la riojana

9. Passa la salsa pel passapuré de manera que caiga a la cassola.

Paso 9 Imagen Receta bacalao a la riojana

10. Col·loca els lloms de bacallà a la cassola i deixa-ho coure entre 10 i 15 minuts depenent de la grossària del peix. Tin compte que es quede al punt i no es coga massa.

Paso 10 Imagen Receta bacalao a la riojana

11. Rectifica de sal si cal i servix-ho ben calent. Es pot decorar amb pimentons torrats i una branqueta de cebollí. I servix ben calent!

Paso 11 Imagen Receta bacalao a la riojana

Com dessalar el bacallà

Abans de preparar esta recepta de bacallà a la manera de La Rioja, cal dessalar el bacallà en salaó que tenim per a tu en Mercadona.

Aprén a dessalar-lo amb estos senzills passos:

1. Talla la peça segons les racions que vulgues cuinar.

2. Llava’l en aigua freda per a eliminar la sal de la superfície.

3. Col·loca’l en un bol, amb la pell cap amunt. I afig tres parts d'aigua per cada una de peix.

4. Col·loca el bol en la nevera durant, almenys, 48 hores, i canvia l'aigua unes sis vegades en tot el procés.

5. Trau-lo de l'aigua unes quatre hores abans de consumir-lo, perquè estiga el més esponjós possible. Asseca’l amb un drap net si cal.

Altres recomanacions

Una altra de les nostres recomanacions és la publicació sobre Peix de Mercadona en què expliquem la seua varietat, el preu i la màxima frescor.