Trau tot el partit a la teua cuina amb esta recepta de bacallà a la manera de La Rioja que hem preparat per a tu.

Recepta d'abadejo a la manera de La Rioja

29 de febrer de 2024

Una de les millors maneres de traure profit al bacallà és preparant esta tradicional recepta de bacallà a la manera de La Rioja. Els seus ingredients senzills, així com el seu sabor, faran no només que siga fàcil de preparar, sinó que agrade tots.

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 lloms d'abadejo.
  • 2 cebes grans.
  • 3 grans d'all.
  • 1 llesca de pa torrat.
  • 2 cullerades de tomaca fregida.
  • 5 pimentons de romesco.
  • 425 ml d'aigua.
  • Farina de blat.
  • Sal.
  • Oli d'oliva.

Pas a pas:

Et deixem a continuació l'elaboració pas a pas de l'abadejo a la manera de La Rioja:

1. Posa els pimentons de romesco en remulla en aigua durant una hora, aproximadament.

Paso 1 Imagen Receta bacalao a la riojana

2. Talla la ceba a la juliana i l'all en làmines fines.

Paso 2 Imagen Receta bacalao a la riojana

3. Deixa que s'escórreguen els pimentons, trau tota la carn i reserva'ls.

Paso 3 Imagen Receta bacalao a la riojana

4. Posa oli d'oliva en una cassola a foc mitjà i ofega-hi les cebes trossejades. Quan es posen transparents, tira els grans d'all.

Paso 4 Imagen Receta bacalao a la riojana

5. Afig la carn dels pimentons.

Paso 5 Imagen Receta bacalao a la riojana

6. Tira el pa esmollat. Afig les dos cullerades soperes de tomaca fregida. Remou i afig una miqueta d'aigua i sal. Deixa coure la salsa a foc lent durant uns 20 minuts.

Paso 6 Imagen Receta bacalao a la riojana

7. Enfarina els lloms de bacallà. I després, marca les tallades un minut pels dos costats en una paella amb una miqueta d'oli d'oliva.

Paso 8 Imagen Receta bacalao a la riojana

Paso 8-1 Imagen Receta bacalao a la riojana

8. Passa la salsa pel passapuré de manera que caiga a la cassola.

Paso 9 Imagen Receta bacalao a la riojana

9. Col·loca els lloms de bacallà a la cassola i deixa-ho coure entre 10 i 15 minuts depenent de la grossària del peix. Tin compte que es quede al punt i no es coga massa.

Paso 10 Imagen Receta bacalao a la riojana

10. Rectifica de sal si cal i servix-ho ben calent. Es pot decorar amb pimentons torrats i una branqueta de cebollí. I servix ben calent!

Paso 11 Imagen Receta bacalao a la riojana

Se queres, podes facer esta receita con bacallau salgado, só tes que desalalo previamente.

Altres recomanacions

Una altra recepta molt tradicional són els Bunyols d’abadejo. Aprén a preparar-los.

Et proposem una altra recepta d’abadejo amb mussolina d'all. Riquíssima!