Una de les millors maneres de traure profit al bacallà en salaó és preparant esta tradicional recepta de bacallà a la manera de La Rioja. Els seus ingredients senzills i habituals, així com el seu sabor, faran no només que siga fàcil de preparar, sinó que agrade als teus comensals.
Seguix el vídeo pas a pas de la recepta de Bacallà a la manera de La Rioja.
Ingredients per a 4 persones:
- 4 lloms de bacallà dessalat.
- 2 cebes grans.
- 3 grans d'all.
- 1 llesca de pa torrat.
- 2 cullerades de tomaca fregida.
- 5 pimentons de romesco.
- 425 ml d'aigua.
- Farina per a fregits.
- Sal.
- Oli d'oliva.
Pas a pas:
Si t'agrada seguir les receptes pas a pas, et deixem a continuació l'elaboració completa del bacallà a la manera de La Rioja:
1. Posa els pimentons de romesco en remulla en aigua durant una hora, aproximadament.
2. Talla la ceba a la juliana i l'all en làmines fines.
3. Deixa que s'escórreguen els pimentons, trau tota la carn i reserva'ls.
4. Posa oli d'oliva en una cassola a foc mitjà i ofega-hi les cebes trossejades. Quan es posen transparents, tira els grans d'all.
5. Afig la carn dels pimentons.
6. Tira el pa esmollat. Afig les dos cullerades soperes de tomaca fregida. Remou i afig una miqueta d'aigua i sal. Deixa coure la salsa a foc lent durant uns 20 minuts.
7. Mentrestant, llava i asseca bé el bacallà.
8. Enfarina els lloms de bacallà. I després, marca les tallades un minut pels dos costats en una paella amb una miqueta d'oli d'oliva.
9. Passa la salsa pel passapuré de manera que caiga a la cassola.
10. Col·loca els lloms de bacallà a la cassola i deixa-ho coure entre 10 i 15 minuts depenent de la grossària del peix. Tin compte que es quede al punt i no es coga massa.
11. Rectifica de sal si cal i servix-ho ben calent. Es pot decorar amb pimentons torrats i una branqueta de cebollí. I servix ben calent!
Com dessalar el bacallà
Abans de preparar esta recepta de bacallà a la manera de La Rioja, cal dessalar el bacallà en salaó que tenim per a tu en Mercadona.
Aprén a dessalar-lo amb estos senzills passos:
1. Talla la peça segons les racions que vulgues cuinar.
2. Llava’l en aigua freda per a eliminar la sal de la superfície.
3. Col·loca’l en un bol, amb la pell cap amunt. I afig tres parts d'aigua per cada una de peix.
4. Col·loca el bol en la nevera durant, almenys, 48 hores, i canvia l'aigua unes sis vegades en tot el procés.
5. Trau-lo de l'aigua unes quatre hores abans de consumir-lo, perquè estiga el més esponjós possible. Asseca’l amb un drap net si cal.
Altres recomanacions
Una altra de les nostres recomanacions és la publicació sobre Peix de Mercadona en què expliquem la seua varietat, el preu i la màxima frescor.