L'estiu és una època perfecta per a organitzar un menjar divertit i a l'aire lliure amb la teua família o amics. Si estàs pensant a fer alguna barbacoa este estiu, remata’n la preparació amb una bona selecció de salses que faça que tots els comensals es llepen els dits.
Et suggerim que combines les verdures amb cruixent d'avellanes, salsa de plàtan i curri, vinagreta de llima, timó i pinyons o salsa de iogurt. Quatre salses molt apetitoses que aportaran el toc original i irresistible a la teua barbacoa.
Seguix el vídeo de la recepta 4 salses per a la teua barbacoa
Ingredients per a 4/8 persones:
Per a la salsa cruixent d'avellanes
- 50 g de pa integral
- 50 g d'avellanes torrades
- Mig gra d'all
Per a la salsa de plàtan i curri
- 150 g de formatge light
- 15 g de julivert fresc
- 2 plàtans
- Curri al gust
- Gotes de llima
- Sal
Per a la salsa de iogurt
- 2 iogurts grecs
- 1 cogombre
- Mix de pebres
- Oli
- Sal
Per a la vinagreta de llima, timó i pinyons
- 2 llimes
- 15 g de timó sec
- 50 g de pinyons ibèrics
- Oli
Per a la barbacoa
- Contracuixes desossades
- Medallons de rellomello de porc marinat
- Hamburgueses de pollastre de camp
- Llonganisses de pollastre
- Pimentó roig
- Tomaca pera
- Carlotes
- Cabdells d'encisam
- Albergina
- Oli
- Sal
- Carbó vegetal
- Broquetes de fusta
- Pastilles per a encendre foc
Pas a pas:
Seguix a continuació el pas a pas d'esta deliciosa recepta, amb tots els detalls.
Per a la salsa cruixent d'avellanes
1. En una batedora afig el pa, l'all i les avellanes.
2. Tritura.
Per a la salsa de plàtan i curri
1. En una batedora afig el formatge, els plàtans, la llima, el julivert, el curri i la sal.
2. Bat fins que aconseguisques una salsa homogènia.
Per a la salsa de iogurt
1. Talla el cogombre en daus.
2. Afig-ho a un bol amb iogurt.
3. Afig pebre, sal i oli.
4. Mescla.
Per a la vinagreta de llima, timó i pinyons
1. Daura els pinyons.
2. Afig-ho a un bol amb oli.
3. Incorpora el timó, la llima i mescla-ho.
Per a la barbacoa
1. Encén la barbacoa i rostix les verdures.
2. Afig el cruixent d'avellanes a les tomaques.
3. Afig als cabdells la salsa de plàtan i curri.
4. Pela l'albergina i incorpora la salsa de iogurt.
5. Adoba la carlotes i els pimentons amb la vinagreta de pinyons.
6. Sala el rellomello i el pollastre
7. Fes broquetes amb les llonganisses
8. Rostix la carn fins a aconseguir el punt òptim.
9. Servix amb les verdures i les salses.
Altres recomanacions
I uns gelats per a després de la barbacoa? Els nostres Gelats mini bombó galletes cacau són una verdadera delícia.