T'agrada cuidar-te en esta època de l'any? És important després de les festes nadalenques, quan normalment baixem un poc la guàrdia. A poc a poc, hem tornat a la rutina i recuperem els bons hàbits.
Per a ajudar-te en la cura de la teua alimentació, et presentem dos novetats riques en proteïnes i baixes en greixos: Pollastre i lluç al natural. Tenen una enorme versatilitat en cuina, ja que es poden preparar nombroses receptes fàcils i delicioses. Pren nota dels nostres suggeriments:
Receptes amb pollastre al natural
Ensalada de canonges, dacsa, pollastre, alvocat, tomaques cherry i pipes
Ingredients:
- 70 g de canonges
- 1 llanda de pollastre al natural
- 50 g de dacsa dolça
- 60 g d'alvocat
- ½ tomaca en branca
- 7 g de pipes naturals
- 10 ml de vinagre balsàmic de Mòdena
- 40 ml d'oli d'oliva verge extra
Preparació:
- Prepara una base de canonges en un recipient apropiat.
- Talla la tomaca en daus xicotets i afig-la amb la dacsa i l'alvocat tallat a rodanxes fines.
- Esmicola el pollastre al natural sobre l'ensalada.
- Empolvora amb les pipes.
- Salpebra i amanix al gust amb oli i vinagre balsàmic de Mòdena.
Arròs integral saltat amb ou i pollastre
Ingredients:
- 1 got d'arròs integral
- 1 ou
- ½ ceba roja
- 50 g de carlota
- 3 g de gingebre
- 40 ml de salsa de soja
- 1 llanda de pollastre al natural
- Coriandre al gust
- Oli d'oliva verge extra
Preparació:
- En un plat, reserva el gingebre ben picat, la ceba roja tallada en juliana molt fina i la carlota preparada en bastons fins.
- En un wok o paella ampla, calfa dos cullerades d'oli d'oliva verge extra. Afig el gingebre ben picat. Quan el gingebre balle, afig l'ou prèviament batut. Fes ballar la paella perquè l'ou no s'apegue.
- Abans que qualle l'ou per complet, afig l'arròs integral i esmicola'l bé en la paella. Remou amb energia i salta sempre que es puga, de manera que l'ou i l'arròs comencen a integrar-se bé.
- Afig la carlota i la ceba roja, les dos tallades en tires. Salta el conjunt a foc intens un parell de minuts.
- Afig el pollastre al natural i continua saltant i removent amb energia.
- Quan l'arròs estiga a punt i la ceba i la carlota comencen a cuinar-se, però seguisquen al dente, afig la salsa de soja per les vores de la paella. Mai deixes de remoure i saltar.
- Servix en un plat i culmina amb coriandre picat al gust.
Pasta amb pollastre, cherrys, all i vitet
Ingredients:
- 200 g de fusilli
- 15 tomaques cherry
- 2 grans d'all
- 1 vitet de caiena
- 1 llanda de pollastre al natural
- 1 cullerada d'orenga
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- Pebre negre al gust
- Formatge ratllat (opcional)
Preparació:
- Bull aigua en una olla àmplia. Sala generosament i afig la pasta. Cou dos minuts menys del temps que indica el fabricant, ja que s'acabaran de cuinar en la paella.
- En una paella àmplia, salta els alls picats finament en l'oli d'oliva verge extra i seguidament afig la caiena. Quan comencen a daurar, afig les tomaques cherry rentades amb una lleugera incisió de ganivet en la pell. Salta en la paella fins que les tomaques comencen a arrugar-se.
- Afig la llanda completa de pollastre al natural i ajunta amb el sofregit. Afig en la mateixa paella els fusilli i remou amb energia, buscant que es mescle bé el conjunt.
- Afig a la paella dos cullerots de l'aigua on s'ha cuit la pasta. Salta i remou amb energia: el midó de la pasta i l'aigua de cocció s'aniran evaporant i donaran cremositat al conjunt. Afig l'orenga i fes l'última volta.
- Quan la pasta estiga a punt, emplata. Es pot acabar el plat amb pebre negre acabat de moldre, formatge ratllat i/o més pollastre al natural.
Receptes amb lluç al natural
Lluç en salsa verda exprés
Ingredients:
- 4 llandes de lluç al natural
- 2 grans d'all
- 1/2 ceba dolça
- 150 ml de vi blanc
- 70 g de pésols congelats
- 15 g de julivert
- 1 culleradeta de farina fina de dacsa
- Sal en escates
- Pebre negre
Preparació:
- Sofrig l'all i la ceba picats en trossets molt xicotets.
- Afig la farina de dacsa i dissol-ho en el sofregit.
- Incorpora el vi blanc i espera uns minuts fins que s'evapore l'alcohol.
- Afig el caldo de la mateixa conserva de lluç, el julivert picat i els pésols congelats i deixa que bulla.
- En la mateixa salsa, calfa el lluç. Emplata coronant amb sal en escates i pebre acabat de moldre.
Focaccia integral amb lluç
Ingredients per a la massa:
- 450 g de farina integral
- 380 g d'aigua
- 25 g de rent fresc
- 5 g de mel
- Oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta d'orenga
- 4 g de sal
- 80 g de carabasseta
- ½ ceba
- 10 o 12 tomaques cherry
- ½ llanda de lluç al natural
Preparació:
- En un recipient ampli (la massa creixerà), mescla la farina integral, l'aigua i el rent. Afig la mel, la sal i pasta amb les mans (o un robot o pastadora) fins que obtingues una bola de massa suau i elàstica.
- Cobrix la massa amb film transparent i deixa fermentar en el forn apagat, al voltant d'1 hora. Transcorregut eixe temps, treballa en el mateix recipient la massa, ajuda't d'una llengua, amb moviments envolupants per a facilitar la incorporació d'aire. Tapa la massa amb un drap i deixa-la en el forn 2 hores més.
- Acabada la segona fermentació, aboca la massa sobre una safata per a forn folrada amb paper i, amb els dits mullats en oli, treballa lleugerament la superfície de la massa. És el moment d'introduir les verdures en la superfície de la massa: carabasseta tallada en rodanxes, tomaques cherry tallades per la meitat, ceba tallada finament.
- Empolvora la focaccia lleugerament amb sal, oli i orenga i posa-la al forn, precalfat a 180o C, durant 20-25 minuts.
- Una vegada estiga a punt la focaccia, esmollem el lluç i empolvorem de nou, lleugerament, amb oli, sal i orenga.
Ensalada temperada de creïlla amb lluç
Ingredients:
- 200 g de creïlla
- 1 tomaca en branca
- 25 g d'ametles torrades
- 1 ou
- ½ llanda de lluç al natural
- 20 g de ceba roja
- Cebollí al gust
- Vinagre de poma
- Oli d'oliva verge extra
Preparació:
- Cou les creïlles amb la seua pell en aigua amb sal, fins que estiguen cuites (uns 30 minuts). Reserva.
- Talla la ceba roja molt fina, amb ganivet o mandolina, i reserva en aigua amb gel perquè perda força.
- Cou l'ou en abundant aigua salada (podem utilitzar ous ja bullits).
- En un morter, tritura les ametles torrades i incorpora la tomaca pelada lleugerament trossejada. Continua triturant i afig oli i vinagre de poma al gust per a amanir-ho després.
- Pela i talla les creïlles encara temperades en rodanxes. Munta l'ensalada amb una base de creïlles, l'ou dur tallat, el lluç al natural esmollat i, finalment, adoba amb la picada d'ametla i tomaca.
- Corona amb la ceba morada i empolvora amb cebollí acabat de picar.
Altres recomanacions
També pots cuidar els teus desdejunis i berenars amb estes Receptes amb Cereals Avena Crunchy.