Coneix la nostra variada selecció d'Aperitius per a Nadal.

Idees d'Aperitius de Nadal

15 de novembre de 2021

El Nadal està molt prop i, per tant, també les visites de familiars i amics. I no hi ha res millor que començar les reunions festives amb uns Aperitius de Nadal, vistosos, apetibles i fàcils de preparar. Si vols conéixer les nostres propostes, continua llegint!

Quins són els Aperitius de Mercadona per a Nadal?

Formatges

  • Crema Brie Tòfona: elaborat amb Formatge Brie, Camembert i paté de Tòfona. Formatge de textura líquida i cremosa amb sabor de tòfona.
  • Crema Torrat: formatge crema elaborat amb formatge torrat. Formatge de textura líquida i cremosa.
  • Peça Formatge Vell Torrat: formatge elaborat amb llet pasteuritzada de vaca, ovella i cabra. Sabor dolç i textura mitjana compacta. S'ha d'obrir 15 minuts abans de consumir-lo.
  • Tastets de papaia: boletes cremoses de formatge farcides de papaia.
  • Delícies de formatge: delicioses boles farcides de melmelada de pinya i capritxos de pimentó farcit de melmelada de pimentó.

Sabies que si t'apassiona el formatge…, eres un turòfil?

Esta paraula té origen grec, en què philos significa 'amor a' i tyros, 'formatge'. Això vol dir que un autèntic turòfil o turofílic estima qualsevol tipus, sabor, olor, textura i tot el que té relació amb el formatge…, t'identifiques amb este terme?

Si és així, en els aperitius de Nadal no pot faltar una variada taula de formatges com els que et proposem més amunt.

Patés

Respecte als patés, et proposem:

  • Paté Foie ceba caramel·litzada: el Paté de foie d'ànec amb ceba caramel·litzada. De textura fina i untable, sabor característic a foie gras d'ànec amb dolçor per la presència de la ceba caramel·litzada. A més de consumir-lo amb llesques de pa, es pot usar també com a ingredient per a salses i farciments. O com a condiment per a lasanyes, canelons…

Recomanem temperar el producte 15 minuts abans de consumir-lo.

Una vegada obert, s'ha de conservar al frigorífic i s'ha de consumir en els cinc dies següents.

  • Paté Senglar amb boletus: el boletus és un dels fongs més apreciats en la cuina, a més, combina a la perfecció amb el senglar, que té la carn sucosa i un sabor melós. Un paté perfectament equilibrat en sabor i textura, dels que et deixen amb ganes de més. Ideal per a maridar amb melmelades.

Com es consumix: untat amb pa, base per a llesques, farcit de pastissets i canapés. Es pot elaborar una salsa molt original calfant nata de cuinar en una paella i afegint el paté de senglar amb boletus. Mescla'ls fins a aconseguir una textura uniforme.

Saps d'on ve la paraula Vol au vent?

Segons conta la història, a un cuiner francés del segle XVIII se li va ocórrer la idea de farcir una massa de pasta fullada. Quan va veure que va pujar ràpidament al forn, el cuiner va cridar "elle vole au vent!" que significa 'ix volant'.

Estes pastes fullades permeten una gran versatilitat de plats i amb uns pocs ingredients s'aconseguixen sabors completament diferents. Et deixem algunes idees que pots preparar fàcilment:

  • Vol au vent mini farcits de salsa tàrtara i salmó fumat.
  • Vol au vent farcits de confit d'ànec i poma rostida.
  • Cassoletes cruixents farcides de cranc, ou dur, bonítol i maionesa.

Ibèrics

Altres aperitius de Nadal que no poden faltar són els pernils i embotits. Són fàcils i ràpids de preparar i, servits amb un bon vi, són uns dels aperitius estrella en qualsevol reunió improvisada i que, sens dubte, serà tot un èxit.

El tall de qualsevol embotit és tan important com el tall de qualsevol pernil. És molt important utilitzar un ganivet sense serra i ben esmolat, per a evitar destrossar la rodanxa. Un consell: tracta de tallar les rodanxes tan fines com pugues i en diagonal, per a donar-li una aparença més atractiva.

Com conservar el pernil sense que es resseque?

Si som dels que compren un pernil per Nadal, una bona opció, sens dubte, és un bon pernil d'engreix ibèric. Però hem de tindre en compte que tan important és saber tallar-lo com saber mantindre'l sense que s'asseque. La calefacció, la humitat i altres factors ambientals poden afectar-lo i per a això és imprescindible saber què podem fer per a evitar que es faça roín.

El millor per a mantindre el pernil fresc és tapar-lo amb la mateixa cansalada que anem llevant-li. La cansalada ha de ser sempre de color blanc perquè el tall no es faça ranci. A mesura que anem tallant, cal anar traient noves capes de cansalada i substituir-les.

Una altra opció és comprar directament el pernil ja tallat, com el nostre pernil d'engreix ibèric, tallat a ganivet. A punt per a obrir i consumir. Una forma molt pràctica i fàcil de degustar el pernil, sempre al punt de sabor i suculència.

D'altra banda, una taula d'Embotit ibèric és un plaer exquisit que els teus convidats agrairan sempre.

Per al maridatge amb formatges, patés i ibèrics et proposem:

  • Vi negre Comportillo Criança DO Rioja, amb més de 12 mesos en barrica de roure. Color roig robí, saborós i ple de matisos fruiters

Cefalòpodes i Mariscos

Un altre element imprescindible en una taula de Nadal són els mariscos. Enguany, el nostre Polp cuit es presenta amb una millora de qualitat, de manera que obté el punt de cocció adequat, amb els millors atributs de sabor, color i olor.

Et suggerim diferents formes de consum:

  • Paella: obri l'envàs. Dividix el polp en potes individuals i trosseja el cap en tires. Precalfa la paella o planxa a foc alt amb un rajolí d'oli. Amb la paella calenta, col·loquem les potes, les tires de cap i baixem el foc a mitja potència. Cuinem les potes i les tires de cap fins que es dauren pels dos costats (uns 3 minuts aproximadament per cada costat). Assaona amb sal al gust i rega amb un rajolí d'oli.
  • Microones: retira l'etiqueta. Obri l'envàs i col·loca el polp en un envàs apte per al microones. Calfa a màxima potència (800 W) el temps indicat segons el pes de l'envàs. Tira l'aigua.
    Receptes més característiques: a Portugal a lagareiro, també es pot cuinar a la gallega o amb oli i vinagre, com fan a Canàries. Altres possibilitats: salpicons, brasa… És molt versàtil.

Tenim l'opció d'emportar-nos alguns dels nostres mariscos ja preparats per a consumir, com els llagostins cuits, però també podem adquirir-los crus i cuinar-los a casa, per exemple, a la planxa, com la gamba argentina, o bé coure'ls.

No obstant això, hi ha molts dubtes sobre el temps de cocció del marisc i com fer-la. Si t'animes a fer-ho a casa, consulta la nostra taula per a eixir de dubtes.

I si preferixes una opció fàcil i versàtil, el salmó fumat és el teu aliat, com a canapé o en ensalada, és una opció lleugera i deliciosa amb infinitat de propostes.

Per a maridar amb este grup d'aperitius, és ideal un:

  • Sabor afruitat, fresc i envolupant en boca.

Altres recomanacions

I si eres d'acabar els dinars i els sopars durant les festes amb unes bones postres, pots triar entre estes Postres de Nadal tradicionals i acompanyar-les de la millor selecció de Dolços nadalencs.