El Nadal està molt prop, i també les reunions amb la família i els amics. I no hi ha res millor que servir una taula d'aperitius com a entrant de Nadal. No es pot començar millor!
Vistosa, apetible i fàcil de preparar, una taula d'aperitius ben assortida aporta diferents sabors i textures. És ideal per a compartir. Si vols conéixer les nostres propostes, continua llegint!
Taules per a servir com a aperitiu este Nadal
A continuació, et suggerim els ingredients per a muntar 3 taules d'aperitius ben diferents, cada una amb personalitat pròpia. Molt variades i apetibles.
Taula de formatges i especialitats
- Formatge gorgonzola: és un tipus de formatge blau, amb una textura cremosa de sabor intens, fet amb llet de vaca.
- Formatge vell torrat: un formatge fort en aroma i sabor, amb un procés de maduració llarg. Elaborat amb llet de vaca, ovella i cabra.
- Formatge camembert amb tòfona: formatge bla i cremós, amb borumballes de tòfona.
- Rotllet de formatge de cabra amb ametles i mel: formatge de cabra cobert amb ametles picades i mel.
- Formatge brie amb nabius: brie farcit de formatge fresc i nabius rojos.
- Formatge crema brie-tòfona: textura cremosa, ideal per a acompanyar-lo amb unes puntes casolanes.
- Capritxos de formatge amb codony: formatge suau farcit de codony. Conté 8 unitats.
- Paté fresc amb tòfona i nabius: paté fresc amb un toc de tòfona i nabius.
- Mossets de papaia: mossets de formatge farcits de melmelada de papaia i recoberts amb trossos de papaia. Conté 12 unitats.
- Vermut reserva: ideal per a obrir l'apetit. Es pot consumir sol o per a acompanyar aperitius. Tocs de fusta i espècies que se suavitzen amb la frescor de les herbes naturals del bosc. Molt ben equilibrat i amb gran persistència en boca. Sabor complex i amb caràcter.
Altres productes per a acompanyar esta taula:
- Puntes casolanes
- Pa torrat amb panses
- Anou natural
- Dàtils sense pinyol
Taula de formatges i especialitats
- Pernil d'engreix ibèric: una estrella en les taules càrnies, d'exquisit sabor i textura sucosa.
- Salsitxó d'engreix ibèric: un clàssic de la nostra gastronomia que no pot faltar en la teua taula.
- Xoriço d'engreix ibèric: un altre ingredient imprescindible en tota taula d'embotits.
- Llom d'engreix ibèric: producte saludable amb el greix just i el tall perfecte.
- Dàtils amb béicon: deliciós aperitiu amb un contrast entre sabor dolç i salat.
- Vi negre Arteso Criança: presenta aromes a fruita madura i torrats. En boca és potent, redó i equilibrat. Perfecte per a acompanyar rostits, guisats, embotits, patés i formatges.
Altres productes per a acompanyar esta taula:
- Puntes casolanes
- Ametles sense pell
- Panses sultanes
Taula d'aperitius
- Salmó fumat: rodanxes molt fines de salmó fumat.
- Formatge vell: ideal per a qui li agraden els formatges amb aromes i sabors forts i intensos.
- Delícies de formatge: aperitiu compost per 8 capritxos de pimentó rostit, 5 mossets de crocant i 4 mossets amb guarniment de pinya.
- Formatge crema vell torrat: crema elaborada a partir de formatge vell torrat, que manté el sabor amb una textura cremosa.
- Bloc de foie gras d'ànec: fetge gras d'ànec. Sabor intens i textura compacta. Ideal per a servir a llesques o per a cuinar.
- Rotllet de pinya i ametles: formatge de cabra recobert de trossos d'ametles amb mel i farcit amb borumballes de pinya.
- Untapán de cranc: untable de surimi perfecte per a combinar amb pa o puntes.
- Vi blanc El Pescaíto: ideal per a assaborir amb peixos, mariscos o formatges. Presenta un destacat color groc pàl·lid amb reflexos verdosos, net, brillant i transparent. Al nas és afruitat, amb un caràcter cítric i floral. En boca és equilibrat, fresc, amable i fàcil de beure.
Altres productes per a acompanyar esta taula:
- Minicassoletes
- Ametles sense pell
- Pistatxo natural sense corfa
- Orellanes d'albercoc
Altres recomanacions
I per a rematar el dinar o el sopar nadalenc, la nostra selecció de Dolços de Nadal.
Estos dies es preparen molts menjars i no convé desaprofitar aliments. Així que pren nota d'estes idees per a aprofitar millor les sobres de carns, rostits, peix, llegums, verdures, lactis, productes de brioixeria, etc.