L'oli de coco 100 % natural de Mercadona no pot faltar en la teua cuina ni en el teu ritual de bellesa. Descobrix tots els seus beneficis.

Oli de coco: per a cuinar i per al teu cos

20 de setembre de 2022

L'oli de coco és un producte que s'adapta a molts usos. El pots utilitzar en la cuina per a fregir, condimentar, preparar dolços i moltes altres receptes creatives. També és ideal per a hidratar la pell i donar-li un aspecte més suau.

Oli 100 % de coco per a les teues receptes

L'Oli de coco s'usa cada vegada més en tota classe de cuines. És natural, 100 % procedent del coco i no conté gluten.

Com s'ha d'usar?

L'oli de coco verge és molt versàtil, de manera que pots fregir i arrebossar tot tipus d'aliments com ara peixos, carns o verdures, afegir-lo als teus guisats favorits, als rostits o a les pastes. I també s'usa en saltats per al wok i en alguns tipus de curri.

L'oli de coco és recomanable com a condiment per a ensalades, a les quals aporta un exòtic toc tropical. El pots afegir a cremes calentes si vols aconseguir un sabor diferenciador. O usar-lo fins i tot d'amaniment cru en torrades per als desdejunis o berenars.

Finalment, no oblides que té múltiples usos en rebosteria. Este oli 100 % natural de coco resistix molt bé les altes temperatures, per la qual cosa serà ideal per a les receptes més saboroses de rebosteria, com ara pastissos, bescuits, galletes i moltes altres.

Receptes que pots elaborar amb oli de coco

Pancakes

Pancakes con aceite de coco de Mercadona

1. En el vas d'una liquadora, processa 3 cullerades d'avena molta, 1 culleradeta de rent en pols, 1 ou, 3 cullerades de iogurt grec i 1 culleradeta de crema de cacauet fins que quede una mescla suau i sense grumolls.

2. Calfa 1 culleradeta d'oli de coco en una paella i posa un poc de la mescla. Cuina el pancake a foc mitjà i quan es comencen a fer bambolles en la superfície el girem i el cuinem 1 minut més. Fem el mateix amb tota la mescla.

3. Servim amb les rodanxes de ½ plàtan i 1 culleradeta de xarop de pitera.

TIP: Pots guardar-los a la nevera o al congelador. Primer deixa'ls refredar a temperatura ambient. Si vols guardar-los a la nevera, posa'ls en un recipient hermètic, però si els has de congelar, és preferible posar separadors entre cada un.

Lluç arrebossat en sopa oriental

Merluza rebozada en sopa oriental con aceite de coco de Mercadona

Per al caldo:

1. Blanqueja 500 g d'ossos de pernil bullint-los en aigua durant 5 minuts. Retira l'aigua i torna a iniciar la cocció per a preparar el caldo, deixant coure els ossos de pernil ja blanquejats juntament amb 1 porro, 1 api i 1 ceba dolça durant 2 hores. En olla exprés, amb una hora de cocció ja està a punt. Cola i reserva.

Per a la recepta:

1. Salta 2 grans d'all en làmines i 2 carlotes tallades en bastons xicotets en un poc d'oli, en una paella o una olla àmplia.

2. Quan comencen a daurar, afig 1 culleradeta de pebre roig. Remou i afig de seguida 150 ml de vi negre. Deixa que bulla fins que s'evapore l'alcohol.

3. Afig el caldo que hem preparat i ratlla, de seguida, 5 g de gingebre. Deixa que bulla tot uns 10 o 15 minuts, fins que el caldo quede reduït a la meitat.

4. Incorpora 2 cullerades de salsa de soja i el suc d'1 llima.

5. Mentrestant, arrebossa en maizena 400 g de lloms de lluç. Retira l'excés i mulla-ho en 1 ou batut. Frig els lloms per les dos cares en 50 g d'oli de coco. L'oli ha d'estar calent, però sense arribar a fumejar. Reserva els lloms en paper absorbent.

6. En un got amb dos dits d'aigua freda, dissol bé una culleradeta de maizena. Afig la mescla al caldo, a poc a poc i en xicotetes tandes, mentre remous. El caldo ha d'espessir i quedar amb una textura sedosa.

7. Afig els lloms de lluç al caldo perquè acaben la cocció i es mullen bé dels sucs durant 5 minuts.

8. Servix en un plat amb una base de caldo, els lloms damunt i cebollí abundant acabat de picar.

Bescuit amb coco i xocolate

Bizcocho con coco y chocolate con aceite de coco de Mercadona

1. Precalfa el forn a 180 °C. En un bol ampli, incorpora 4 ous amb 100 g de sucre i bat enèrgicament fins que el sucre quede dissolt.

2. Afig 150 ml de llet de coco i 100 ml d'oli de coco fos prèviament i mescla fins que s'integren els ingredients. Afig 75 g de coco ratllat i remou.

3. Amb l'ajuda d'un colador, tamisa 150 g de farina mesclada amb un polsim de sal i 12 g de rent en pols. Incorpora al bol i remou fins que es forme una mescla homogènia i sense grumolls. Afig 15 g de gotes de xocolate a la mescla.

4. Unta un motle amb mantega i un polsim de farina empolvorada. Incorpora la mescla del bescuit i corona amb 15 g de gotes de xocolate restants.

5. Enforna a 180 °C durant 30 minuts aproximadament. Deixa refredar i desemmotla.

6. Decora amb coco ratllat per damunt.

L'oli de coco com a tractament facial i corporal

El aceite de coco de Mercadona como tratamiento facial y corporal

L'Oli de coco 100 % natural és un producte perfecte per a la pell, tant de la cara com de la resta del cos. El pots usar de manera quotidiana i afegir-lo així als teus tractaments habituals de bellesa i higiene personal. L'aplicació d'oli de coco potenciarà una pell més hidratada i suau.

Es pot utilitzar també com a hidratant capil·lar, aportarà diversos beneficis als cabells i una aroma exòtica molt especial.

Com s'ha d'aplicar?

Es pot utilitzar a la cara i al cos. Has de fer massatges suaument fins que s'absorbisca.

Als cabells l'has d'aplicar en bona quantitat perquè quede humit. Després, cobrix els cabells amb una tovallola o gorro, de 40 a 60 minuts. Posteriorment, llava'ls amb xampú, rentant amb aigua abundant fins que quede totalment rentat.

Altres recomanacions

Busques un oli d'oliva verge extra de categoria superior per a amanir els teus plats? Prova el Casa Juncal, elaborat amb olives de varietat picual de collita primerenca.

Una altra opció per a cuidar-te el cutis i deixar-lo suau, ters i lliure d'impureses és el Peeling enzimàtic. Per a tot tipus de pells.