Disfrutar d'un plat de pasta amb salsa bolonyesa que no porte carn és possible. Les Hèlices sense gluten amb bolonyesa vegetal de Mercadona són l'opció ideal per a persones celíaques, vegetarianes i, en general, per a qualsevol que vulga disfrutar d'un deliciós plat italià. I també és una recepta consistent, perfecta per a enfrontar-se a les baixes temperatures.
Per a aconseguir el seu sabor característic, es compon d'una saborosa salsa elaborada amb daus de tofu, tomaca, carlota, ceba, all i orenga.
Seguix el vídeo de la recepta d'Hèlices sense gluten amb bolonyesa vegetal de Mercadona:
Ingredients per a 4 persones:
- 400 g de pasta sense gluten
- 1 pot de tomaca fregida recepta artesanal
- 1 paquet de tofu
- 1 ceba seca
- 1 carlota fresca
- 2 grans d'all
- 5 g d'orenga
- 50 g de formatge en pols especial per a pasta
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre
Pas a pas:
1. Pela la ceba, la carlota i els alls i talla-ho tot en quadrats xicotets.
2. Talla el tofu en quadrats xicotets.
3. Calfa una poquet d'oli en una cassola i sofrig les verdures uns 15 minuts a foc mitjà.
4. Ofega el tofu amb les verdures uns 5 minuts.
5. Afig la tomaca i l'orenga, i cuina-ho tot junt uns 10 minuts.
6. Posa una olla amb aigua a bullir i cou la pasta el temps que indique el fabricant.
7. Afig la sal a meitat de la cocció i no ho escórregues amb aigua freda. Trau-ho de l'olla amb una paleta o unes pinces o cola-ho en un escorredor o colador i mescla la pasta amb la salsa.
8. Afig un poquet d'oli cru, salpebra amb un molinet de pebre i empolvora amb formatge al gust.
Elaboració de la pasta sense gluten de Mercadona
Les hèlices vegetals sense gluten de Mercadona s'elaboren a Gravina in Puglia (Itàlia) i se seleccionen amb molta cura les matèries primeres que estan completament lliures de gluten, la qual cosa permet que puguen ser consumides també per persones celíaques.
Este procés es du a terme en un establiment que està exclusivament preparat i dedicat per als productes sense gluten. Gràcies a això té la certificació ELS (Sistema de Llicència Europeu), que està regulat per l'AOECS (Associació de Societats Europees de Celíacs).
Altres recomanacions
Una altra bona recepta de pasta sense gluten, ideal per a passar els mesos més freds, és la d’Espaguetis sense gluten amb salsa marinera. I si busques més idees per a cuinar que t'ajuden en el teu dia a dia, t'oferim esta Selecció de receptes.
T’abellix un bon aperitiu lliure de gluten? Els Puntes sense gluten, perfectes per a sucar o acompanyar les teues tapes més cruixents, poden ser consumits per tota la família, ja que tampoc contenen lactosa.
Tasta'ls amb el saborós Hummus de llentilles de Mercadona, que tampoc conté gluten i que, a més, està deliciós si inclous carlota i api tallats a palets.