Una de les tradicions culinàries més populars a Espanya són els montaditos. El seu mos perfecte i la seua infinitat d'elaboracions els fan molt apetitosos en qualsevol ocasió. El seu consum s'origina en els segles XV i XVI on el pa era l'ingredient bàsic per a la població i al qual se li afegien (“muntaven”) segons l'època de l'any, altres ingredients disposats un damunt de l'altre, d'ací el seu nom.
Montaditos amb ingredients bàsics
Hi ha moltes formes de variar la recepta dels montaditos. Depenent de la regió, dels aliments de temporada i, sobretot, de la imaginació que li poses a l'hora d'elaborar-los.
A Mercadona hem preparat dos montaditos senzills i amb ingredients fàcils de trobar durant tot l'any en els nostres supermercats. Es tracta del montadito de sobrassada amb formatge brie i ruca, i el montadito amb formatge de cabra en rull, ceba fregida cruixent i salsa de mel i mostassa.
Mira aquest vídeo i descobriràs que senzill i ràpid és elaborar aquests dos montaditos de formatge que et proposa Mercadona.
O segueix el nostre pas a pas per a preparar aquests deliciosos montaditos:
Montadito de sobrassada amb formatge brie i ruca
Per a quatre persones
Ingredients:
- 1 terrina de sobrassada
- 1 porció de formatge brie
- 1 paquet de ruca
- 1 barra de pa tallada
1. Untar el pa amb sobrassada.
2. Afegir unes rodanxes de formatge brie
3. Gratinar en el forn fins que tinga un color daurat.
4. Traure del forn i afegir la ruca.
Montadito de formatge de cabra amb ceba cruixent i salsa de mel i mostassa
Per a quatre persones
Ingredients:
- 1 rull de formatge de cabra
- 1 pot de ceba fregida cruixent
- 1 envàs de salsa de mel i mostassa
- 1 barra de pa tallada
1. Posar el formatge de cabra sobre una llesca de pa.
2. Gratinar en el forn.
3. Afegir la salsa de mel i mostassa
4. Empolvorar la ceba fregida cruixent.
Altres recomanacions
Tens un sopar a casa i vols completar el menú? Marida els montaditos amb la nova cervesa Roja de Mercadona o descobreix el falàfel amb tahina, una opció original per a un menú més exòtic.