Cuines amb la nostra Ceba caramel·litzada? És un condiment culinari excepcional amb el qual pots afegir un toc dolç a una gran varietat de plats.
Però el millor de tot és la seua comoditat. Et facilita la vida en la cuina, ja que és un producte que està a punt per a consumir i afegir als teus plats. T'imagines estalviar-te l'esforç i el temps que passes tallant, calfant i caramel·litzant la ceba?
Disfruta de la textura de la nostra Ceba caramel·litzada, és suau i tendra. Perfecta per a realçar el sabor dels teus plats i per a estendre sobre torrades, hamburgueses, pizzes o com a acompanyament per a carns i formatges. Molt més que un simple ingredient, descobrix-lo!
Seguix el pas a pas per a cuinar estes 4 receptes amb Ceba caramel·litzada (per a 2 persones)
Hamburguesa amb ceba caramel·litzada
1. Cuina 2 hamburgueses de boví i porc en una planxa o paella àmplia a foc intens.
2. Quan gires les hamburgueses, col·loca una rodanxa de formatge tendre sobre cada hamburguesa. En la mateixa paella, calfa 1 cullerada de ceba caramel·litzada i, de seguida, col·loca-la damunt del formatge.
3. Col·loca 3 rodanxes de pernil entre paper vegetal i porta-ho 1 minut al microones perquè quede cruixent.
4. Torra 2 pans tipus brioix en la paella per la part interior.
5. Per a muntar les hamburgueses, posa en la part de baix del pa un poc de quètxup zero, damunt un poc de ruca, l'hamburguesa amb el formatge i la ceba i, finalment, el pernil cruixent trossejat.
Torrada de ceba caramel·litzada, brie i anous
1. Talla un pa baguet en rodanxes. En cada rodanxa, afig una tallada grossa de formatge brie i 1 culleradeta de ceba caramel·litzada.
2. Enforna totes les torrades un parell de minuts a 200 °C.
3. Quan les torrades isquen del forn, corona amb unes anous trossejades i una rama de cebollí.
Lluç amb creïlles i ceba caramel·litzada
1. Posa a coure 2 creïlles mitjanes amb pell uns 20 minuts des que l'aigua comence a bullir. Reserva.
2. En una paella, calfa 4 cullerades de ceba caramel·litzada i, quan comence a "ballar", afig ½ got de vi blanc. Cuina uns minuts fins que evapore l'alcohol.
3. Pela les creïlles i talla-les en rodanxes de, aproximadament, 1,5 cm. Disposa-les, salpebrades i amb un fil d'oli, en la base d'un recipient apte per a forn.
4. Col·loca 2 filets de lluç damunt de les creïlles amb la pell cap avall i repartix la ceba caramel·litzada sobre els lloms.
5. Enforna uns 10 minuts a 180 °C i, quan isca del forn, empolvora amb julivert picat.
Pasta amb ceba caramel·litzada
1. Posa a coure 180 g de tortiglioni en abundant aigua salada.
2. En una paella, calfa 2 cullerades de ceba caramel·litzada. De seguida, afig 100 ml de nata fresca per a cuinar i 100 g de formatge gorgonzola.
3. Quan la mescla estiga calenta, afig 1 culleradeta de farina de dacsa dissolta en un raig d'aigua freda.
4. Quan la pasta porte uns 8-9 minuts de cocció, escorre-la i afig-la a la paella amb la salsa de formatge. Afig un cullerot de l'aigua de cocció i remou el conjunt a foc intens.
5. Empolvora amb anous trossejades, mescla i emplata.
Altres recomanacions
Si tens temps per a cuinar, en Mercadona disposes de 5 tipus de ceba natural diferents. Et contem els seus usos més freqüents.
Pren nota d'estes receptes amb Salses quètxup per als teus sopars informals.