Ús de cookies

Utilitzem "cookies" pròpies i de tercers per elaborar la pàgina web. Si continua navegant accepta el seu ús.

Més informació i política de cookies.

Façana exterior botiga i plaça d'Espanya a Tavernes Blanques

Mercadona obri el seu nou Model de Botiga Eficient a Tavernes Blanques (València)

26 de juliol de 2019
  • Esta botiga reobri després d'una reforma integral amb una inversió aproximada de 2,8 milions d'euros i amb la participació de 35 proveïdors, que han donat faena a 250 persones durant la fase de reforma.
  • Esta nova botiga eficient, que té una plantilla de 53 treballadors amb treball estable i de qualitat, presenta novetats en totes les seccions i millores tant en l'àmbit mediambiental, com en el tecnològic i de servei, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels seus clients.
  • Mercadona ha destinat 3 milions d'euros en la construcció d'una nova plaça per als vianants, la plaça d’Espanya, dotada de zones verdes, els terrenys de la qual han sigut cedits a l'Ajuntament de Tavernes Blanques, on la companyia té la seu des de la seua fundació, perquè tots els veïns del municipi puguen disfrutar-la.

Mercadona reobri hui el supermercat situat a Tavernes Blanques (València), concretament a l'avinguda de les Corts Valencianes número 39, després d'una reforma integral per a adaptar-lo al nou Model de Botiga Eficient de la companyia, que permet reduir fins a un 40 % el consum energètic. Este projecte ha suposat una inversió aproximada de 2,8 milions d'euros i la participació de 35 proveïdors, que han donat faena a més de 250 persones durant la fase de reforma.

Addicionalment, i dins del compromís que Mercadona manté amb els entorns en els quals té presència i desenvolupa la seua activitat, i especialment al municipi en el qual la companyia té la seu i amb els veïns del qual conviu des de fa més de 40 anys, la companyia ha construït, perquè els seus veïns el disfruten, un nou espai per als vianants dotat de zones verdes. L'execució d'esta nova zona, denominada plaça d’Espanya, està situada enfront del nou supermercat inaugurat hui, i ha suposat igualment un esforç inversor total de 3 milions d'euros. Amb les obres d'esta plaça de prop de 1.700 metres quadrats, la companyia ha disposat de la participació de 25 proveïdors que han donat faena a més de 170 persones.

D'esta manera, i després de la finalització d'este projecte iniciat al maig de 2018, Mercadona ha cedit a l'Ajuntament de Tavernes Blanques estos terrenys ja condicionats, entre les característiques dels quals destaquen la incorporació de jardins verticals amb sistema babylon, caracteritzat per l'estalvi en el consum d'aigua; les millores en les instal·lacions elèctriques i de l'enllumenat LED; i l'habilitació de zones de passeig i de mobiliari urbà.

Segons José Saurí, director de zona d'Obres de Mercadona, "la cessió d'este nou espai més verd, per a vianants i accessible per al poble de Tavernes Blanques, sorgix del compromís de Mercadona amb els ciutadans d'este municipi, amb els quals compartix veïnatge des de fa més de 40 anys. La companyia ha estat sempre compromesa amb el seu desenvolupament, per la qual cosa participar en l'execució d'este projecte des del principi al final és una responsabilitat que assumim amb orgull. És una manera de compartir amb la societat allò que la societat ens ha donat".

Mari Carmen Marco, alcaldessa de Tavernes Blanques, afirma que "la regeneració d'esta zona suposa la possibilitat que els veïns i veïnes del municipi puguen disfrutar d'una nova zona i guanyar en qualitat urbana". A més, afig que "volem agrair a Mercadona, i a la família Roig Herrero, esta donació, però sobretot que continuen considerant Tavernes Blanques com la seua casa, perquè nosaltres continuem orgullosos que porten el nom del nostre poble allà on s'expandixen els seus supermercats i que oferisquen la possibilitat de tindre un projecte de vida a tots els empleats que formen la gran família Mercadona".

Característiques del nou Model de Botiga Eficient

El supermercat de Tavernes Blanques, que Mercadona ha adaptat al seu nou Model de Botiga Eficient, té una plantilla de 53 treballadors amb treball estable i de qualitat. Amb les novetats introduïdes, la companyia ha aconseguit reforçar l'excel·lència en el servici, en optimitzar l'acte de compra dels seus "caps" (clients) i, paral·lelament, per incorporar millores de les quals també es beneficien tant els treballadors, els proveïdors i la societat.

Este nou supermercat té novetats en totes les seccions. Per exemple, en esta botiga s'incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", que té un total de 35 plats diferents, que, com que es poden personalitzar en alguns casos, com el de les ensalades, pizzes o pastes, pràcticament es duplica. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el supermercat de Tavernes Blanques disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els "caps" (clients) poden consumir el plat acabat de preparat i acompanyar-lo amb begudes fredes i café calent, a més d'un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Este nou supermercat amplia la superfície de sala de venda, passa de 1.300 metres quadrats a 1.800 metres quadrats, i disposa d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposta per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els treballadors disfruten de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, cosa que facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Plaça d'Espanya i façana de la botiga de Mercadona a Tavernes Blanques, ValènciaPlaça d'Espanya i façana de la botiga de Mercadona a Tavernes Blanques, València.

Plaça d'Espanya de Tavernes Blanques, ValènciaPlaça d'Espanya de Tavernes Blanques, València.

Façana de la botiga de Mercadona i plaça d'Espanya de Tavernes Blanques, ValènciaFaçana de la botiga de Mercadona i plaça d'Espanya de Tavernes Blanques, València.

Façana de la botiga de Mercadona a Tavernes Blanques, ValènciaFaçana de la botiga de Mercadona a Tavernes Blanques, València.