Dia del Celíac en Mercadona

Un menú per a celíacs, cada dia en Mercadona

16 de maig de 2024
  • La companyia està compromesa amb la comunitat celíaca des de fa 24 anys.
  • Mercadona oferix més de 1.533 productes sense gluten accessibles per a celíacs i de fàcil identificació.

Des de fa 24 anys, Mercadona està compromesa amb la comunitat celíaca i treballa cada dia per a oferir una àmplia varietat de productes sense gluten als "Caps" (clients) que patixen intoleràncies o al·lèrgies alimentàries al gluten i que puguen optar així a diferents menús diaris. I, en el Dia Internacional del Celíac, la companyia s'unix per a visibilitzar esta malaltia.

Actualment, Mercadona oferix en els seus lineals més de 1.533 productes sense gluten Hacendado, aptes i accessibles per a celíacs i de fàcil identificació gràcies al logo sense gluten que s'inclou en la gran majoria dels productes. Per a això, la companyia compta amb més de 200 proveïdors especialistes, que s'esforcen a millorar i ampliar este assortiment sense gluten, de manera que garantix la seua qualitat, la seua seguretat alimentària i la seua composició nutricional.

Vídeo en espanyol

Col·laboració amb associacions representatives i participació en accions formatives

Per a Mercadona és fonamental el paper de les organitzacions que representen les persones celíaques, ja que els permet conéixer millor la malaltia i trobar solucions a les necessitats de tots els consumidors.

Per això, la companyia col·labora amb diferents organitzacions d'àmbit nacional, com la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), Celíacs de Catalunya (SMAP), l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten (ACSG) i l'Associació Espanyola de Persones amb Al·lèrgia a Aliments i Làtex (AEPNAA), i d'àmbit autonòmic.

Així mateix, Mercadona participa en diferents accions formatives i informatives, com:

  • L'edició de contes i guies.
  • La participació en sessions de coinnovació, tallers formatius i jornades organitzades per les diferents associacions.
  • Tallers de cuina en mercats.
  • Participació en programes de cuina.
  • Col·laboració en pàgines web (ACECALE) en guies, contes…, material formatiu.
  • Elaboració de menús mensuals sense gluten (SMAP).

Mercadona oferix més de 1.533 productes sense gluten HacendadoMercadona, compromesa amb la comunitat celíaca des de fa més de 20 anys.