Ocupació informàtica en Mercadona

Mercadona inicia un procés de captació de talent per a incorporar més de 200 persones al seu departament d'Informàtica

17 de abril de 2019
  • Amb l'objectiu d'impulsar el projecte de Transformació Digital, la companyia té previst invertir 150 M € a l'any en la millora de ferramentes i processos informàtics.
  • Apostarà tant per perfils amb experiència com pels noutitulats, ja siguen de graus universitaris o de cicles formatius d'FP grau superior.
  • Se sumaran a les 500 persones que actualment formen el departament d'Informàtica i tindran un treball estable i de qualitat des del primer dia, un pla específic de formació i la possibilitat de promoció interna a mitjà termini.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha iniciat un procés de captació de talent per a incorporar més de 200 persones al departament d'Informàtica situat a Paterna (València). D'una banda, la companyia ha obert un procés, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, per a seleccionar personal procedent de cicles formatius d'FP grau superior, concretament en ASIR, Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes; DAW, Desenvolupament d'Aplicacions Web; i DAM, Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma. Paral·lelament, la companyia completa esta recerca de més de 200 persones amb la necessitat d'incorporar perfils sénior amb experiència àmplia i noutitulats de graus universitaris.

Procés de selecció de talent per al Departament d'Informàtica de MercadonaMercadona té actualment un departament d'Informàtica format per 500 persones, professionals multidisciplinaris especialitzats en enginyeria Software, tant FrontEnd com BackEnd, Cloud, Site Reliability, caps de projecte, arquitectura empresarial, administradors de sistemes, operacions, analítica, IoT i seguretat informàtica. Amb l'obertura d'este nou procés de captació de talent, la companyia perseguix l'impuls del projecte de Transformació Digital, que amb una inversió anual de 150 milions d'euros, pretén millorar les ferramentes i processos informàtics, i abordar iniciatives importants en col·laboració amb proveïdors especialistes de les diferents solucions informàtiques. L'objectiu és agilitzar al màxim la presa de decisions, i incrementar l'eficiència i agilitat dels processos a través de dades úniques i veraces.

Per a això, els seleccionats no solament tindran l'oportunitat d'abordar este nou repte, sinó que a més podran créixer professionalment dins del projecte Mercadona, un projecte que aposta per les persones i que té una política de Recursos Humans centrada en el seu desenvolupament. De fet, els treballadors nous tindran, com els 85.800 que actualment formen la plantilla de la companyia, contractes fixos des del primer dia; plans específics importants de formació; i l'opció, a mitjà termini, d'optar a llocs de responsabilitat més gran dins de la política de promoció interna que caracteritza Mercadona i de la qual en 2018 ja s'han beneficiat 860 treballadors.

Personal d'Informàtica de Mercadona al departamentPersonal del departament d'Informàtica de Mercadona.

Reconeixement a la política d'RH

La política de Recursos Humans ha sigut destacada un any més en l'Estudi Merco Talento 2018 en repetir en el primer lloc del rànquing del seu sector i ocupar la sisena posició en el rànquing general. A més, Harvard Business Review destaca la gestió interna del talent, i l'Organització Internacional del Treball (OIT), que depén de Nacions Unides, valora l'esforç en formació, conciliació i repartiment de beneficis que fa la companyia. Així mateix, la companyia va firmar al final de 2018 amb els sindicats majoritaris el nou Conveni Col·lectiu d'Empresa i el Pla d'Igualtat 2019-2023. El nou pla, més social i igualitari, reforça el compromís de Mercadona amb l'ocupació estable i de qualitat, avança en les condicions laborals, alhora que consolida la seua aposta per millorar el poder adquisitiu de la plantilla i reforça les iniciatives de conciliació de la vida laboral i familiar.

Les ofertes de treball es poden consultar en el portal d'ocupació.