José Andrés Gabilondo (Banc d'Aliments d'Àlaba) i Miryam Oca (Mercadona) durant la donació efectuada

Mercadona entrega més de 8.000 articles d'higiene personal al Banc d'Aliments d'Àlaba

08 de juny de 2020
  • Xampús, desodorants i maquinetes d'afaitar d'un sol ús per a adults, així com xuplons i mossegadors per a bebés, són alguns dels productes entregats.
  • En total, des del passat 27 de març i fins a l'1 de juny, la companyia ha donat 65 tones de productes de primera necessitat a entitats socials alabeses.
  • Reforça les donacions durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 per a donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat més de 8.000 articles d'higiene personal com xampús, desodorants i maquinetes d'afaitar d'un sol ús per a adults, així com xuplons, mossegadors i parament infantil, entre altres, al Banc d'Aliments d'Àlaba perquè els distribuïsca entre les persones que més ho necessiten.

L'entrega que s'ha fet hui és la tercera aportació extraordinària que la cadena de supermercats realitza al Banc d'Aliments d'Àlaba des de l'inici de la pandèmia. La primera es va produir a final de març amb la donació de 7.816 litres de llet i la segona, el passat 5 de maig amb la donació de 24.318 quilos de llegums, arròs, pasta i llet.

A això cal afegir que la companyia dona diàriament productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d'Àlaba (que estos últims mesos, fruit de la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, ha recollit Creu Roja als supermercats Mercadona) i al menjador social Nuestra Señora de los Desamparados a Vitoria-Gasteiz. En total, des del passat 27 de març i fins a l'1 de juny, la companyia ha donat 65.000 quilos de productes de primera necessitat a les entitats socials alabeses.

Mercadona respon així a la crida feta pel Banc d'Aliments d'Àlaba i reforça les donacions durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 amb l'objectiu de donar resposta a les demandes de les persones més necessitades i ajudar a pal·liar-les, en la mesura que siga possible.

El president del Banc d'Aliments d'Àlaba, Daniel Fernández, ha afirmat que “Mercadona és un model a imitar. Tot l'any aporta grans quantitats de productes necessaris per a ajudar els beneficiaris que tenim, que en són molts. Hui ens ha donat una gran quantitat d'articles necessaris per a la higiene, tant d'adults com de xiquets, que repartirem entre les persones que més ho necessiten. Gràcies en nom de tots els beneficiaris”.

Per la seua part, la responsable de Relacions Externes de Mercadona a Àlaba, Miryam Oca, ha destacat durant l'entrega al Banc d'Aliments “l'enorme labor que du a terme el Banc d'Aliments d'Àlaba” i ha assenyalat que “amb esta nova donació realitzada hui s'hauran entregat 65 tones de productes de primera necessitat, majoritàriament aliments, a entitats socials alabeses en poc més de dos mesos per a ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diverses línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

En el marc d'esta política, a més de la col·laboració amb el Banc d'Aliments d'Àlaba, la cadena de supermercats també dona productes al menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitoria-Gasteiz. La donació de productes es fa diàriament, de dilluns a dissabte, i s'entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguen repartir-los a les persones amb escassetat de recursos del territori i, al seu torn, perquè s'elaboren els menjars diaris al menjador social del municipi vitorià.

De fet, des de principi d'any i fins a l'1 de juny de 2020, la companyia ha donat a les entitats socials alabeses més de 130 tones d'aliments, 65 de les quals corresponen a aportacions durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19.

 

José Andrés Gabilondo (Banc d'Aliments d'Àlaba) i Miryam Oca (Mercadona) durant la donació efectuadaJosé Andrés Gabilondo (Banc d'Aliments d'Àlaba) i Miryam Oca (Mercadona).

Donació d'articles d'higiene personal de Mercadona al Banc d'Aliments d'ÀlabaDonació d'articles d'higiene personal de Mercadona al Banc d'Aliments d'Àlaba.

Logo EActiVat