Representants del Banc dels Aliments de Barcelona i de Mercadona durant l'entrega

Mercadona entrega més de 4.800 targetes de compra al Banc dels Aliments de Barcelona gràcies a la solidaritat dels seus clients

05 de abril de 2023
  • A més, de la recaptació total fruit de les donacions dels clients, la cadena de supermercats ha aportat una donació extra del 10 % sobre este total, que s'ha transformat en l'entrega de 24.570 quilos de macarrons.
  • Amb motiu de la Gran Recollida que va organitzar la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments el mes de novembre de 2022.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat 4.804 targetes de compra, per un import de 50 euros cada una, al Banc dels Aliments de Barcelona gràcies a la solidaritat dels seus "Caps" (clients), els quals van participar amb les seues aportacions monetàries en la Gran Recollida que va organitzar la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments el mes de novembre de 2022.

Mercadona va participar en la campanya amb les 250 botigues que té a Catalunya, de les quals 174 estan situades a Barcelona, on els "Caps" (clients) van poder fer donacions monetàries en el moment de la compra en passar per la línia de caixes, que posteriorment s'han transformat en 4.804 targetes de compra entregades al banc d'aliments, el qual, al seu torn, les repartirà entre les seues entitats beneficiàries perquè puguen adquirir els productes que necessiten.

A més, Mercadona ha aportat, sobre el total donat pels clients, un 10 % més, que s'ha transformat en 24.570 quilos de pasta, concretament macarrons, que s'han entregat directament al Banc dels Aliments de Barcelona.

Lluís Fatjó-Vilas, president del Banc dels Aliments de Barcelona, ha agraït la generositat dels clients de la cadena de supermercats durant la Gran Recollida, així com l'aportació extra per part de la companyia, i ha manifestat que "esta entrada d'aliments és molt benvinguda en uns moments en què tenim dificultats per a cobrir la gran demanda. Per este motiu, agraïm tant este tipus de donacions, en les quals cadenes com Mercadona col·laboren per a fer realitat estes entrades tan importants de productes alimentaris en el Banc dels Aliments". 

Per la seua part, Bernat Morales, director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, ha assenyalat que per a la companyia "és un orgull poder col·laborar aportant els nostres recursos informàtics i logístics, al mateix temps que agraïm la solidaritat dels nostres 'Caps' (clients), ja que sense ells no seria possible, i als quals animem a continuar col·laborant en les pròximes campanyes de captació a través de la donació monetària en caixa, ja que és la manera més eficient i amb la qual responem millor a les necessitats reals del beneficiari final".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, col·labora amb més de 550 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, en 2022 la companyia va donar a totes estes entitats i organitzacions un total de 25.100 tones de productes de primera necessitat, un 22 % més que en 2021.

A Catalunya, col·labora amb 157 entitats socials i organitzacions benèfiques com els quatre bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seues entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya, i el banc de productes no alimentaris La Nau, entre altres, a les quals en 2022 ha donat 4.779 tones (4.779.000 kg) de productes de primera necessitat. Del total d'entitats, 103 corresponen a les comarques de Barcelona, 24 a Tarragona, 21 a Girona i 9 a les comarques de Lleida.

Sobre el Banc dels Aliments de Barcelona

La missió dels bancs d'aliments és lluitar contra el desaprofitament recuperant excedents alimentaris aptes per al consum humà i lluitar contra la pobresa alimentària, fent arribar els aliments recuperats a persones en situació de precarietat del nostre entorn i poder garantir, en la mesura que siga possible, una alimentació saludable.

Les pèrdues i el malbaratament alimentari s'han convertit en un problema de primer ordre. Cada any es perden o es malgasten un terç dels aliments produïts en el món, que equivalen a 2.500 milions de tones.

En 2022, des del Banc dels Aliments de Barcelona, hem repartit 10.650.000 kg d'aliments que provenen d'aliments recuperats, la qual cosa reduïx el desaprofitament alimentari. Això representa un 50,8 % del total de 20.953.000 kg d'aliments distribuïts a 137.123 persones a la província de Barcelona (el 31 de desembre de 2022), per un valor de 48,9 milions d'euros.

Entrega de macarrons Hacendado al Banc dels Aliments de BarcelonaEntrega de macarrons Hacendado al Banc dels Aliments de Barcelona.

Representants del Banc dels Aliments de Barcelona i de Mercadona durant l'entregaRepresentants del Banc dels Aliments de Barcelona i de Mercadona durant l'entrega.