Donació de Mercadona a la Cocina Económica de Logroño

Mercadona dona una furgoneta a la Cocina Económica de Logroño

27 de març de 2019
  • La cadena de supermercats dona una furgoneta a la Cocina Económica de Logroño, entitat amb què col·labora durant anys amb la donació diària de productes de primera necessitat.
  • Mercadona ha donat 96 tones de productes de primera necessitat en 2018 a La Rioja.

En el marc de la seua responsabilitat social, Mercadona ha donat una furgoneta a la Cocina Económica de Logroño. La donació és un nou pas en la col·laboració estable que manté amb l'entitat de La Rioja fa anys, a la qual entrega, diàriament, productes de primera necessitat, amb l'aportació també, dels seus recursos logístics i humans.

Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja, explica que "esta donació suposa una nova fita en la relació que mantenim amb la Cocina Económica i demostra la confiança que tenim en el bon fer d'esta institució de La Rioja". Per la seua banda, Emilio Carreras, president de la Cocina Económica de Logroño, es mostra "molt agraït a Mercadona, tant per esta furgoneta, que ens permetrà continuar amb el desenvolupament de la nostra activitat, com per les seues donacions diàries. Enguany complim 125 anys alimentant vides, per la qual cosa este és un regal molt bo pel nostre aniversari".

Com a part de la seua responsabilitat social corporativa, Mercadona no solament fa esta col·laboració, sinó que també col·labora amb el Banc d'Aliments de La Rioja. Totes estes accions han fet que, en 2018, Mercadona haja donat 96 tones de productes de primera necessitat a entitats socials de La Rioja.

Mercadona a La Rioja

Mercadona té 9 botigues a La Rioja i una plantilla de 506 persones, totes amb treball estable i de qualitat. A més, la companyia manté relació comercial amb 805 pimes d'esta comunitat i en 2018 ha fet compres a proveïdors de La Rioja per valor de 377 milions d'euros, un 5 % més que l'any anterior.

Cocina Económica de Logroño

Cocina Económica de Logroño va ser fundada en 1894 pel comte de Santa Bàrbara i compta amb el suport incondicional de les Filles de la Caritat. Té com a objectiu proporcionar alimentació a través del seu menjador social a les persones que el necessiten. Així, porta 125 anys alimentant vides. També ha estés la seua acció social a altres camps i ha oferit alternatives a problemes individuals i col·lectius en situació de precarietat i vulnerabilitat. En 2018, el seu menjador social ha repartit 82.872 racions.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part del que en rep. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, i també ho fa en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona té un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca conjuntament amb els interproveïdors la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, així com, la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la Defensa dels Valors Fonamentals en Matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.

Imatge de capçalera: A la dreta el president de la Cocina Económica de Logroño, Emilio Carreras, i a l'esquerra el director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja, Imanol Flandes.