Santiago Miralles, del Banc d'Aliments de Castelló, i Mª José Sisamón, de Mercadona, durant l'entrega

Mercadona dona 40.000 quilos de productes al Banc d'Aliments de Castelló gràcies a la solidaritat dels seus “caps” (clients)

14 de desembre de 2020
  • La companyia ha destinat l'import donat pels seus “caps” durant la Gran Recollida d'Aliments, per a adquirir productes triats per l'entitat social, com oli, llet, pasta, tonyina, arròs i llegums.
  • La companyia ha donat fins hui, a les diferents entitats i organitzacions socials de Castelló, 128.000 quilos de productes de primera necessitat, quasi cinc vegades més que en 2019.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, dona aproximadament 40.000 quilos de productes al Banc d'Aliments de Castelló, gràcies a la solidaritat dels seus “caps” (clients), els quals van participar en la Gran Recollida d'Aliments, celebrada el mes de novembre passat en totes les botigues que la companyia té a la província de Castelló.  

Mercadona, amb l'import donat pels seus “caps” (clients) durant esta gran iniciativa solidària, ha adquirit els productes que ha demanat l'entitat social, com són oli, llet, pasta, tonyina, arròs i llegums.

Mª José Sisamón, directora de Relacions Externes de Mercadona a Castelló i València nord, destaca que: “La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, ha col·laborat un any més en la Gran Recollida d'Aliments, i s'ha adaptat així a la nova situació excepcional que es viu actualment. Així mateix, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de Castelló als quals, des de principi d'any, ha donat 128.000 quilos de productes de primera necessitat, quasi cinc vegades més que en 2019”.

D'altra banda, Santiago Miralles, president del Banc d'Aliments de Castelló, agraïx el compromís de la companyia per mantindre i reforçar la col·laboració en la Gran Recollida d'Aliments d'enguany, en posar a disposició “tota la seua xarxa de botigues de la província de Castelló i adquirir, amb les donacions dels clients, productes de primera necessitat tan sol·licitats entre els col·lectius més desfavorits”.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, com a part del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'este pla, Mercadona col·labora amb més de 284 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 15.008 tones d'aliments, 14.082 a Espanya i 926 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia prenguera la decisió de reforçar les donacions als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Santiago Miralles, del Banc d'Aliments de Castelló, i Mª José Sisamón, de Mercadona, durant l'entregaSantiago Miralles, del Banc d'Aliments de Castelló, i Mª José Sisamón, de Mercadona, durant l'entrega.

Logo EActiVat