Treballador de Mercadona en una botiga

Mercadona contracta 9.000 persones per a la campanya d'estiu de 2019

16 de maig de 2019
  • La companyia amplia la plantilla de maig a setembre per a respondre a l'arribada de turistes i mantindre l'excel·lència en el servici.
  • El salari d'estos nous empleats, tant en botiga com en logística, és de 1.328 euros al mes/bruts i reben formació adaptada al seu lloc.

Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, contracta 9.000 persones durant la campanya d'estiu de 2019, que s'inicia este mes de maig i dura fins al final de setembre. L'objectiu és reforçar durant este període la plantilla per a garantir l'excel·lència del servici en les més de 1.600 botigues que la companyia té repartides per tota Espanya, època que coincidix amb l'arribada de turistes i amb les vacances de la resta del personal.

Estes noves places es troben repartides en diversos punts de la geografia espanyola, com per exemple en zones de costa com Andalusia, Múrcia, Comunitat Valenciana, Catalunya, Illes Balears i Canàries, o bé, en zones d'interior com Castella i Lleó, Euskadi i Madrid; entre altres.

El director de contractació de Recursos Humans, José Elías Portalés, ha destacat: "Tots estos nous treballadors reben un salari brut de 1.328 euros/mes i no es requerix experiència prèvia, ja que tots reben formació específica adaptada als seus llocs. D'esta manera ens assegurem de satisfer els nostres clients de la mateixa manera que ho fem la resta de l'any".

Antonia, treballadora del bloc logístic de Guadix, GranadaTreballadora en un bloc logístic de Mercadona

Reconeixement a la política d'RH de Mercadona

La política de Recursos Humans ha sigut destacada un any més en l'estudi Merco Talento 2018 en repetir en el primer lloc del rànquing del seu sector i ocupar la sisena posició en el rànquing general. A més, Harvard Business Review destaca la gestió interna del talent, i l'Organització Internacional del Treball (OIT), dependent de Nacions Unides, valora l'esforç en formació, conciliació i repartiment de beneficis que fa la companyia. Així mateix, Mercadona va firmar al final de 2018 amb els sindicats majoritaris el nou Conveni Col·lectiu d'Empresa i el Pla d'Igualtat 2019-2023. El nou pla, més social i igualitari, reforça el compromís de la companyia amb el treball estable i de qualitat, avança en les condicions laborals, al mateix temps que consolida l'aposta per a millorar el poder adquisitiu de la plantilla i reforça les iniciatives de conciliació de la vida laboral i familiar.

Imatge de capçalera: Treballador en una botiga de Mercadona.