Exterior supermercat Mercadona a Santanyí, Mallorca

Mallorca - Mercadona obri un nou supermercat a Cala d’Or

04 de juliol de 2024
  • El primer establiment de la companyia a Santanyí ha suposat una inversió de 5,4 milions d'euros i té una plantilla de 69 treballadors, 58 de nova contractació.
  • S'inaugura amb la secció A Punt per a Menjar, acompanyada d'una zona amb taules i cadires on el client pot consumir els plats acabats de preparar.
  • En la seua aposta per la descarbonització i l'ús d'energies renovables, la botiga incorpora plaques solars en la coberta i deu punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Mercadona inaugura hui un supermercat a Cala d’Or, el primer de la companyia al municipi de Santanyí, després d'una inversió de 5,4 milions d'euros. Amb un horari de dilluns a dissabte de 9:00 a 21:30 hores (fins a les 22 h durant l'estiu), la nova botiga, situada en el número 17 del carrer dels Comellars, té una plantilla de 69 treballadors, dels quals 58 són de nova contractació i la majoria són residents de Santanyí i municipis pròxims.

El supermercat té una façana adaptada a l'estètica de l'entorn i, a més de disposar de les seccions habituals com les de fruita i verdura, forn o xarcuteria de pernil al tall, incorpora A Punt per a Menjar. Esta secció, implantada ja en 36 establiments de Balears, va nàixer l'any 2018 per a cobrir la necessitat que tenien els "Caps" (com denomina Mercadona internament els seus clients) de disposar de plats amb productes frescos que estan a punt per a menjar. Incorpora una zona amb taules i cadires on els clients poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes.

Des de la inauguració de la secció A Punt per a Menjar, la companyia continua adaptant el seu assortiment als suggeriments, idees i necessitats concretes que tenen els seus clients i disposa ja d'unes 40 opcions diferents, la majoria servides en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre o el cartó. Precisament, gràcies a les sessions de coinnovació que manté amb els clients han sorgit nous plats com els fingers de formatge o l'ensalada de marisc, incorporats recentment a l'assortiment.

D'altra banda, i fruit de l'aposta de Mercadona per la descarbonització i l'ús d'energies renovables, este supermercat incorpora plaques solars en la coberta, i deu places de pàrquing habilitades per a la recàrrega de vehicles elèctrics d'un total de 167. A més, s'inaugura amb el model de botiga eficient que la companyia està implantant en tota la cadena i que permet reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model convencional. En este sentit, disposa, per exemple, d'una millora de l'aïllament tant tèrmic com acústic o d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més responsable.

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat compta amb dispositius electrònics per a agilitzar els seus processos i afavorir l'autogestió de la botiga i amb millores com el moble de caixa desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València, que busca l'ergonomia i eliminar sobreesforços. La botiga disposa també de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els descansos, i també té un menjador equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

El nou supermercat donarà aliments frescos a la Fundació Barceló

Mercadona manté un compromís amb els veïns i veïnes de les zones en les quals té presència i activitat i dona diàriament aliments frescos a menjadors socials i entitats benèfiques des dels seus supermercats més pròxims. La nova botiga de Cala d’Or s'incorporarà pròximament a esta xarxa de repartiment amb l'entrega d'aliments frescos a la Fundació Barceló, que ja rep productes diàriament d'altres huit supermercats de Mallorca.

En el marc del seu pla d'acció social, Mercadona va donar l'any passat, per mitjà de diferents iniciatives, 645 tones d'aliments i productes de primera necessitat a més de 35 entitats benèfiques de les Illes Balears.

A Punt per a Menjar de Mercadona a Santanyí (Mallorca)Secció A Punt per a Menjar del nou supermercat de Mercadona a Santanyí, Mallorca.

Taules i cadires en el supermercat de Santanyí, MallorcaZona de taules i cadires en la botiga de Mercadona situada a Cala d'Or (Santanyí, Mallorca).

Recàrrega cotxes elèctrics Mercadona Santanyí (Mallorca)Pàrquing amb recàrrega de cotxes elèctrics en Mercadona de Santanyí, Mallorca.