Et presentem la Tahina, un aliment 100 % natural fet amb llavors de sèsam.

Et presentem la Tahina, pasta de llavors de sèsam 100 % natural

03 de febrer de 2022

Has sentit parlar de la Tahina? És una gran desconeguda al nostre país que, a poc a poc, es va fent lloc, sobretot entre els qui els agrada cuidar-se.

Per això, volem descobrir-te esta pasta de llavors de sèsam, procedent del Pròxim Orient, i suggerir-te unes quantes idees de consum. T'encantarà!

Característiques i propietats de la Tahina

  • La Tahina és una pasta elaborada 100 % amb llavors de sèsam.
  • És un producte totalment natural.
  • Només conté un ingredient, per la qual cosa no té cap additiu.
  • No té lactosa ni gluten i és apte per a dietes veganes.
  • És un producte saludable amb gran aportació en greixos insaturats i fibra.

Com es consumix i es prepara

És ideal per a preparar en torrades, acompanyar amb fruita o ensalades, per a untar amb pa de pita o com a ingredient per a elaborar diferents receptes com hummus o babaganuix. Vos les contem a continuació:

Babaganuix

Imagen Texto 1 Tahini

  • Partix i sala una albergina partida per la meitat.
  • Afig un poc d'oli perquè no s'apegue i rostix durant 40 minuts al forn a 200 °C.
  • Tempera i buida l'albergina amb una cullera i pica amb l'ajuda d'una forqueta fins a aconseguir un puré amb algun trosset d'albergina.
  • Afig 1 culleradeta de comí, 1 cullerada de iogurt grec, sal i pebre negre. Remou-ho.
  • Continua afegint el suc de mitja llima i 1 cullerada de tahina. Mescla fins que obtingues la textura que vols.
  • Emplata i aplana. Decora amb un pessiguet de julivert picat, pebre roig dolç i un rajolí d'oli.

Bròcoli saltat amb ametles laminades i salsa de tahina

Imagen Texto 2 Tahini

  • Talla 200 g de bròcoli en arbrets xicotets. En una paella amb un poc d'oli, salta el bròcoli uns minuts en tandes xicotetes, sense amuntegar el bròcoli en la paella.
  • Afig 30 g d'ametles laminades. Quan dauren les ametles lleugerament i el bròcoli estiga al dente, empolvora 1 culleradeta de comí i emplata.
  • En una batedora o un mesclador, incorpora 4 cullerades generoses de tahina, 2 grans d'all, 75 ml de suc de llima i 1 culleradeta rasa de sal.
  • Decora el plat de bròcoli amanint-lo amb la salsa de tahina.

Llesca de plàtan, nabius i tahina

Imagen Texto 3 Tahini

  • Unta la tahina sobre una fogassa de pa, disposa el plàtan tallat en rodanxes, mitja dotzena de nabius i empolvora amb llavors de sèsam torrat.
  • Abans hauràs torrat el sèsam en una paella sense oli a foc fort uns 5 minuts, fins que quede daurat.

Galletes de tahina, dàtils i avena

Imagen Texto 4 Tahini

  • Tritura 200 g de tahina en un mesclador o batedora amb 170 g de dàtils trossejats. Mescla-ho bé amb 200 g d'avena molta fins que obtingues una massa homogènia. Pot quedar algun trosset de dàtil.
  • Modela unes 5 o 6 galletes amb la massa, afig llavors de sèsam al gust i disposa-les en un paper de forn untat lleugerament amb oli d'oliva.
  • Enforna 15 minuts a 180 °C. Deixa que es refreden i a disfrutar!

Altres recomanacions

Si busques altres cremes d'untar, saludables i amb infinitat d'opcions, també et pot interessar la nostra Crema de cacau.