Uso de cookies

Empregamos "cookies" propias e de terceiros para elaborar o sitio. Se continuares a navegar debes aceptar o seu uso

Máis información e política de cookies.

Receita de Salmón ao Forno con Beicon e Cebola Acaramelada, exquisita suxestión da nosa Peixería para este Nadal.

Receitas de Peixe para estas festas

07 de decembro de 2018

A Peixería de Mercadona proponche unha interesante variedade de receitas para compartir cos teus seres queridos nestas datas tan especiais. Entre outros pratos de peixe e marisco, suxerímosche luras recheas, pescada, tortaletas de surimi, mexillóns en salsa e salmón ao forno, con elaboracións moi orixinais e apetecibles. Descóbrelas con nós?

Aprende a preparar estas deliciosas receitas e sorprende os teus invitados este Nadal. Descarga dende aquí todas as receitas da Peixería de Mercadona:

Folleto recetas pescadería de Mercadona para Península.

O salmón é un saboroso peixe que, cociñado ao forno, mantén toda a elegancia do seu sabor. Esta receita de Salmón ao Forno con Beicon e Cebola Acaramelada aderézase con dúas texturas de tomate que lle achegan frescura e un atractivo toque de cor. Unha aposta segura para acertar durante os teus xantares e as túas ceas do Nadal.

Sigue el vídeo de la receta de Salmón al Horno con Bacon y Cebolla Caramelizada

Ingredientes para 4 persoas:

  • 4 lombos ou filetes de salmón fresco sen espiñas de 200 g aproximadamente cada un.
  • 2 bandexas de tacos de beicon.
  • 6 culleradas sopeiras de cebola acaramelada.
  • 2 tomates medianos.
  • 8 tomates cherry.
  • Ceboliño.
  • Caiena.
  • Popurrí de pementas.
  • Sal gordo.

Paso a paso:

Se queres seguir o proceso paso a paso, aquí tes a elaboración completa deste prato exquisito.

1. Nunha fonte de forno colocar 8 toros de tomate.

Dispón en una fuente de horno 8 rodajas de tomate.

2. Colocar sobre os toros de tomate os catro lombos de salmón coa pel cara a abaixo.

Colocar sobre las rodajas de tomate los cuatro lomos de salmón con la piel hacia abajo.

3. Salpementar como nos guste.

Salpimentar al gusto el salmón.

4. Incorporar sobre os lombos de salmón a cebola acaramelada.

 Incorpora sobre los lomos de salmón la cebolla caramelizada.

5. Engadir as tiras de beicon.

Añadir las tiras de bacon al salmón.

6. Enfornar durante 15-20 minutos a 180º.

Hornear durante 15-20 minutos a 180º.

7. Empratar con 2 tomates cherry partidos pola metade e esparexer ceboliño picado e caiena esmiuzada.

Emplatar con 2 tomates cherry partidos por la mitad y espolvorear con cebollino picado y cayena desmenuzada.

Outras recomendacións

Visita o noso apartado de receitas se necesitas máis ideas para cociñar este Nadal e sorprende os teus invitados

Para abrir boca, nada como uns entrantes que nos preparen para o prato principal. Selecciona os que máis che gusten.