Os pratos principais con carne son clásicos nestas datas do Nadal. A Carnicería de Mercadona suxíreche diferentes receitas para estas festas: lombo, cordeiro, polo de campo, tenreira, porco… con todo o sabor das carnes e todo o cariño e a dedicación que se pon na súa elaboración. Para que as compartas cos teus amigos e familiares nesta época do ano tan especial.
Consulta o paso a paso de todas estas receitas que che ofrece a Carnicería de Mercadona dende aquí:
O cordeiro é un dos pratos máis representativos do Nadal no noso país. Pensando nestas datas do Nadal propoñémosche unha preparación que posúe o sabor inconfundible e profundo dos bosques que lle achega a trufa negra. Esta Pa de Cordeiro Asada con Salsa de Trufas converterase no prato estrela das túas celebracións familiares.
Sigue o vídeo da receita de Pa de cordeiro Asada con Salsa de Trufas
Ingredientes para 4 persoas:
- 1 pa de cordeiro.
- 25 g de trufa.
- 1 cebola.
- 1 paquete de ceboliño.
- 50 g de manteiga.
- Media copa de brandy.
- Auga.
- Aceite de oliva.
- Pementa negra.
- Sal.
Paso a paso:
Se queres seguir o proceso paso a paso, aquí tes a elaboración completa desta saborosa receita.
1. Salpementar a pa e adobar en aceite.
2. Enfornar a pa durante 90 minutos a 180º.
3. Poñer un pouco aceite nunha tixola.
4. Incorporar a metade da manteiga.
5. Rustrir a cebola moi picada.
6. Engadir a trufa picada, un pouco sal e o brandy.
7. Reducir o alcohol.
8. Engadir o zume do cordeiro e a manteiga restante.
9. Reducir segundo nos guste.
10. Servir coa salsa por enriba.
11. Decorar co ceboliño.
Outras recomendacións
A nosa sección de receitas pode ser moi útil para este Nadal. Bótalle unha ollada!
Para empezar as túas comidas e ceas nestas festas, nada mellor que a nosa selección de Afumados, Salgaduras e Conservas de Peixe.