No Nadal nunca queremos quedar curtos de comida. Así que adoitamos cociñar moito e o habitual é que queden sobras.
Non obstante, eses restos poden ter unha segunda vida e axudar a resolver futuros menús. Sigue os nosos consellos para aproveitar mellor os alimentos, evitar o seu desperdicio e economizar nesta época do ano.
Non sabes que facer coas túas sobras do Nadal? Hai moitas opcións. A continuación, ofrecémosche 4 receitas de aproveitamento moi saborosas e sinxelas. Toma nota!
4 receitas de aproveitamento coas sobras do Nadal
Tiras de solombo con salsa agridoce
Ingredientes para 2 persoas
- 250 g de sobras de solombo.
- Aceite de oliva.
- 30 g de manteiga.
- 1 cebola doce.
- 1 vaso de viño tinto.
- 2 culleradas de kétchup.
- Pementa negra.
- 1 cullerada de xelatina de amorodo.
- 150 g de arroz branco.
- 10 g de améndoa laminada.
Paso a paso
1. Corta o solombo en tiras como o dedo maimiño de grosas.
2. Refoga nunha tarteira quente cun pouco aceite e manteiga.
3. Retira cunha escumadeira e engade a refogar, deseguida, unha cebola picada fina.
4. Molla con viño tinto e deixa que reduza.
5. Engade dúas culleradas de kétchup, pementa negra moída e unha cullerada de xelatina de amorodo.
6. Coa a salsa resultante e devolve a unha tixola.
7. Engade un chorro de aceite de oliva e mestura con enerxía para emulsionar.
8. Bótalle a salsa á carne reservada.
9. Acompaña con arroz branco e améndoa laminada previamente torrada.
Crema de verduras asadas
Ingredientes para 4 persoas
- 400 g de sobras de verduras asadas: pemento, cabaciña, berenxena, tomates cereixa, espárragos e patacas.
- 2 patacas medianas.
- Leite evaporado segundo vos guste.
- Carochos segundo vos guste.
- Pementa negra.
- Aceite de oliva.
Paso a paso
1. Pon a cocer coa auga xusta unha base de patacas peladas e cortadas en tacos grosos.
2. Prepara as verduras asadas: límpaas de impurezas e incorpora á auga de cocción da pataca cando estea case cocida.
3. Cando as patacas estean no punto, tritura finamente o conxunto.
4. Engade leite evaporado segundo vos guste para chegar ao punto de cremosidade desexado e poñer no punto de sal.
5. Remata con carochos, un par de xemas dos espárragos reservadas, pementa negra acabada de moer e unhas gotas de aceite de oliva virxe extra.
Espaguetes con allo, tomates cereixa e atún
Ingredientes para 2 persoas
- 1 toro de sobras de atún á prancha sen salsa.
- 200 g de espaguetes.
- 3 dentes de allo.
- 1 caiena.
- 200 g de tomates cereixa.
- Pementa negra.
Paso a paso
1. Pon a cocer os espaguetes en auga con sal e retira 2 minutos antes do tempo de cocción que indique o fabricante.
2. Nunha tixola ampla, refoga un chorro de aceite e 3 allos laminados xunto a unha caiena.
3. Cando os allos douren, engade os tomates cereixa partidos pola metade e refoga.
4. Cando os tomates estean refogados, engade un cazo da auga da cocción da pasta e remove para que vaia creando unha salsiña.
5. Engade os espaguetes á tixola “al dente”.
6. Remove os espaguetes xunto á salsa que comeza a formarse. Se fose necesario, engade culleróns de auga á cocción para axudar a crear a salsa.
Tiramisú de bombóns Delizze
Esta é unha receita perfecta para aproveitar eses doces de Nadal que sobraron e que temos no moble da cociña (turróns, bombóns, polvoróns…). Para esta receita, utilizaremos os bombóns Delizze.
Ingredientes para 4 persoas
- 10 bombóns Delizze.
- 4 ovos.
- 60 g de azucre.
- 250 g de mascarpone.
- Cacao en po segundo vos guste.
- 100 ml de leite enteiro.
- 1 rama de vainilla en rama.
- 200 g de biscoitos de ovo.
Paso a paso
1. Bate 4 xemas de ovo xunto co azucre ao baño maría ata que quede esponxoso. Deixa arrefriar.
2. Cando estea fría engade o mascarpone. Mestura ben.
3. Corta en anacos os bombóns Delizze. Engádeos á mestura.
4. Mestura o leite e as sementes dunha rama de vainilla.
5. Intercala capas dos biscoitos mollados no leite e a crema de mascarpone. Remata cunha capa de biscoitos e deixa arrefriar na neveira mínimo 2 horas.
6. Decora co cacao en po barutado e algúns anacos máis de bombóns Delizze.
Outras recomendacións
Sabes como preparar uns canelóns de aproveitamento coas sobras dunha faceira de porco? Toma nota desta receita.
Propoñémosche 3 Cremas saudables e ideais para o inverno.
Coñeces os 5 tipos de cebola que temos en Mercadona?