Conforme nos metemos no outono apetecen cada vez máis os pratos de culler quentes, que nos alivian da baixada de temperaturas e nos preparan para recibir o inverno.
Presentámosche a nosa exquisita receita de Sopa Minestrone, elaborada fundamentalmente con verduras. Unha sopa tradicional, rica en sabores e combinacións de texturas, que podes preparar na túa propia casa. É moi fácil.
Sigue o vídeo paso a paso da Receita de Sopa Minestrone
Ingredientes:
- Verduras de tempada:
- 2 troncos de apio
- 1/2 cabaciña
- 2 cenorias
- 200 g de repolo
- 12 tomates cherry
- 1 porro
- 50 g de feixóns verdes
- 1 óso de xamón
- 4 ovos
- 2 litros de caldo de verduras
- 3 culleradas de fabas vermellas
- ½ vaso de viño branco
- Alfábega
- 200 g de fideos gordos
- Queixo Grana Padano
- 2 dentes de allo
Paso a paso:
1. Cocer os ovos durante 4 minutos e reservar en auga fría.
2. Quentar o caldo de verduras co óso de xamón a lume moderado mentres preparamos as verduras.
3. Cortar en cadradiños o apio, as cenorias, os feixóns verdes, o repolo, a cabaciña, o porro e os tomates.
4. Picar o allo.
5. Refogar nunha tixola con aceite todas as verduras menos a cabaciña e os tomates.
6. Botar sal e pementa.
7. Engadir o viño branco e evaporar todo o alcohol.
8. Incorporar o caldo e cocer 5 minutos a lume moderado.
9. Engadir a cabaciña.
10. Cocer os fideos entre 11 e 13 minutos.
11. Apagar o lume e incorporar os cherrys e as fabas.
12. Servir sobre un ovo escalfado.
13. Esparexer queixo e decorar con follas de apio e alfábega.
Outras recomendacións
Se queres máis ideas para preparar comidas e ceas visita a nosa sección de Receitas.