Se empezaches o ano con Novos Hábitos temos unha receita ideal para os teus xantares e as túas ceas: unha apetecible sopa de verduras que che axudará a combater o frío do inverno e que che preparará para os meses da primavera e do verán.
A Sopa de Kale, Bimi e Leituga con queixo fresco batido desnatado é unha excelente maneira de consumir as imprescindibles verduras, un primeiro prato perfecto.
Sigue o vídeo paso a paso da receita de Sopa de Kale, Bimi e Leituga:
Ingredientes para 4/6 persoas:
- 1/4 cuarto de cebola.
- 1 dente de allo.
- 200 g de kale.
- 200 g de bimi.
- 1/2 leituga iceberg.
- 3 culleradiñas de queixo fresco desnatado.
- Popurrí de pementas.
- Aceite de oliva virxe extra.
- Sal.
- Auga mineral.
Paso a paso:
Se queres seguir o proceso paso a paso, presta atención á elaboración completa desta deliciosa sopa.
1. Cocer o kale durante uns 12 minutos.
2. Cocer o bimi durante 7 ou 8 minutos.
3. Limpar as verduras e escaldar media leituga nun litro e medio de auga mineral fervendo durante un minuto.
4. Reservar os talos de bimi xa cocidos e cortalos en taquiños.
5. Cortar a cebola moi fina.
6. Triturar o dente de allo.
7. Nunha pota ou cazola grande botar un chorriño de aceite e sofritir a lume medio a cebola e o allo picadiños.
8. Triturar nun vaso americano a leituga, o kale e o bimi xunto coa auga que reste da cocción.
9. Mesturar na pota coa cebola e co allo e salpementar.
10. Botar dúas culleradiñas do queixo batido e deixar cocer a lume lento uns 5 minutos. A sopa debe quedar á metade do camiño entre unha sopa líquida e unha crema.
11. Servir nun cunco e engadir unha cullerada de queixo, un chorriño de aceite, un pouco máis de pementa e os taquiños crocantes de bimi.
Outras recomendacións
Probaches o delicioso Aceite de Aguacate? Ideal para aliñar ensaladas, cremas, etc.