Reunirse ao redor dunha grella é un plan ideal para gozar do bo tempo coa familia ou cos amigos. Agora podes elaborar unha saborosa grellada de solombo de porco que encontrarás na Carnicería de Mercadona. Só tes que seguir estas instrucións para cociñar esta exquisita receita.
Macera o solombo, cocíñao á brasa xunto con patacas, verduras e millo, e sírveo acompañado de salsa chimichurri. Boísimo!
Sigue o vídeo paso a paso para elaborar a Receita de Solombo de Porco á grella:
Ingredientes para 4 persoas:
- 1 Solombo de porco
- Aceite de oliva sabor suave
- Tomiño
- Alfábega
- 1 Limón
- Salsa Mel Mostaza
- Sal gordo
- Pementa negra
- 1 Cabaciña
- 2 Espigas de Millo cocido
- 4 Patacas
- Salsa Chimichurri
- Papel de aluminio
- Carbón vexetal
Paso a paso:
A continuación ofrecémosche todos os pasos necesarios para cociñar un saboroso Solombo de Porco á grella. Sígueos, o resultado é delicioso.
1. Preparar un aceite para macerar con tomiño, alfábega, o zume de medio limón e pementa negra. Remover.
2. Macerar medio solombo con este aceite durante 12 horas.
3. Macerar o outro medio solombo coa salsa Mel Mostaza tamén durante 12 horas.
4. Acender o carbón.
5. Cortar en rodas a cabaciña e o millo.
6. Envolver as patacas co papel de aluminio.
7. Cociñar as patacas directamente nas brasas.
8. Botar sal e pementa e asar os dous solombos, a cabaciña e o millo na grella.
9. Acompañar con salsa chimichurri.
Otras recomendaciones
Mentres se fai a grellada, que tal uns Aperitivos de Verán? Encontrarás tamén froitas e xeados para rematar a comida. Gózaos!
Se buscas receitas para as túas comidas e ceas estivais, aquí recompilamos unhas cantas que che poden vir moi ben.