Queres aprender a preparar un delicioso Poké de Cangrexo? Este prato lixeiro e refrescante, moi fácil de cociñar, é unha tendencia gastronómica que triunfa hoxe en día en numerosos países.
Sigue o vídeo paso a paso da nosa versión de Poké de Cangrexo
Ingredientes para 2 persoas:
- 65 g de carne de cangrexo Chatka
- 200 g de gamba cocida pelada
- 1 cebola tenra
- 125 g de quinoa branca e vermella
- ½ aguacate
- ½ manga
- 10 tomates cherry
- Aceite de oliva
Para o aliño:
- 2 jalapeños
- Sementes de chía
- 6 culleradas sopeiras de salsa de soia
- ½ pomelo
- Cebola frita
- Coandro
Paso a paso:
Se queres seguir todos os detalles da elaboración desta receita, aquí tes o paso a paso.
1. Nunha tixola engadir aceite e refogar as gambas.
2. Cortar o aguacate á xuliana.
3. Cortar a manga en cadradiños.
4. Cortar a cebola tenra á xuliana.
5. Cortar pola metade os tomates.
6. Nun prato engadir a manga, a cebola, o aguacate, as gambas, os tomates, a quinoa e o cangrexo.
7. Cortar en anaquiños os jalapeños e o coandro.
8. Espremer o pomelo sobre os jalapeños e o coandro cortados en anacos.
9. Engadir a salsa de soia.
10. Aliñar coa salsa, a chía e a cebola frita.
Outras recomendacións
Se buscas outros pratos lixeiros e frescos a base de peixe, que tal esta Receita de Tataki de Salmón?
Máis ideas para as túas comidas e ceas na nosa sección de Receitas.