Ensinámosche a preparar a nosa deliciosa receita de Pizza sen glute.

Receita de Pizza sen glute

24 de maio de 2021

O 27 de maio celébrase o Día Nacional do Celíaco. Como todos os anos, Mercadona súmase a esta data para dar visibilidade e apoio a este colectivo. O noso compromiso é firme e demóstrase cunha ampla oferta de produtos sen glute.

Para que amplíes o teu receitario, propoñémosche unha receita exquisita de Pizza sen glute. Queres aprender a preparala?

Sigue o paso a paso para a receita de Pizza sen glute

Ingredientes para 2 persoas:

  • 400 g de preparado panificable sen glute
  • 250 ml de auga
  • 1 sobre de lévedo de panadería
  • 2 culleradas de aceite de oliva
  • ½ berenxena
  • ½ cebola doce
  • 3 culleradas de tomate frito
  • 100 g de queixo mozzarella
  • 50 g de queixo anello
  • 8 liscos de xamón
  • Sal

Paso a paso:

Para a masa:

1. En un recipiente con agua tibia disolver la levadura.

Imagen Texto 1 Pizza sin gluten

2. Noutro cunco diferente incorpora o preparado e 5 g de sal e mestura.

Imagen Pizza sin gluten

3. Fai un oco no centro da mestura e engade a auga con lévedo e o aceite de oliva.

Imagen Texto 3 Pizza sin gluten

Imagen Texto 4 Pizza sin gluten

Imagen Texto 5 Pizza sin gluten

4. Amasa coas mans ata darlle forma de bóla.

Imagen Texto 6 Pizza sin gluten

5. Déixaa no recipiente e cubre cun pano. Deixa repousar nunha zona preto da calor durante 1 hora.

Imagen Texto 7 Pizza sin gluten

Imagen Texto 8 Pizza sin gluten

6. Parte a masa e reserva unha metade no conxelador para facer outras pizzas. Esparexe un pouco máis de preparado e amasa co rodo ata que quede fina.

Imagen Texto 9 Pizza sin gluten

Imagen Texto 10 Pizza sin gluten

Para a pizza:

1. Corta a berenxena en láminas de medio dedo de grosor con pel. Pona en auga e incorpora sal. Deixar repousar uns 30 minutos para que abrande e solte a acidez.

Imagen Texto 11 Pizza sin gluten

2. Seca a berenxena con papel de cociña. Nunha bandexa do forno pon a berenxena e a cebola cortada á xuliana tapadas con papel de aluminio. Mete no forno quentado previamente a 250º durante 10 minutos.

Imagen Texto 12 Pizza sin gluten

3. Unta a base da pizza co tomate frito e esparexe xenerosamente coa mozzarella.

Imagen Texto 13 Pizza sin gluten

Imagen Texto 14 Pizza sin gluten

4. Engade a cebola asada e as láminas de berenxena.

Imagen Texto 15 Pizza sin gluten

5. Mete a pizza no forno a 250º durante uns 12 minutos colocando a bandexa na parte baixa do forno en modo ventilador.

6. Unha vez feita a masa, decora co xamón en liscos e rela queixo anello por enriba.

Imagen Texto 16 Pizza sin gluten

7. Mete no forno apagado coa calor residual durante 2 minutos para que se termine de fundir o queixo

Imagen Texto 17 Pizza sin gluten

Outras recomendacións

Se che gusta a pasta, proba esta receita de Hélices sen glute con boloñesa vexetal. Queres aprender a preparar esta receita de Crocante de verduras sen glute?