Descubre os nosos diferentes tipos de Salsas especiais e algunhas das mellores receitas que podes preparar con elas.

Ideas para cociñar con salsas especiais, ten un capricho!

23 de septembro de 2022

Pon salsa aos teus pratos! En Mercadona temos salsas de todos os sabores e texturas para realzar e animar as túas receitas. Ofrécennos moitas posibilidades con diferentes ingredientes e sempre é un pracer degustalas. Seguro que para ti tamén.

Aínda que poida parecer un elemento secundario, é imposible discutir a importancia das salsas na cociña. Que sería de moitos dos nosos pratos favoritos sen as súas salsas regulamentarias?

Por iso, seleccionamos sete salsas especiais do noso lineal coas que podes preparar outras tantas receitas igual de especiais. Cal é a túa favorita?

Salsa César

Salsa César de Mercadona

  • O complemento ideal para ensaladas, sobre todo a que leva o seu mesmo nome.
  • Unha salsa moi atinada para aderezar as túas verduras asadas.
  • Utilízaa tamén para sándwichs, ás de polo ou patacas fritas.

Ensalada César

1. Corta 30 g de queixo grana padano en liscos irregulares.

2. Pasa 1 peituga de polo con sal e pementa pola prancha e reserva ata que tempere.

3. Dispón brotes tenros, tomates cereixa, uns ravos, o queixo grana padano, a peituga dourada cortada en tiras e 1 cullerada sopeira de carochos para rematar coa salsa César segundo vos guste.

Salsa Barbacoa

Salsa Barbacoa de Mercadona

  • Clásica para carnes á grella, grelladas, costelas e para adubo de carnes.
  • Tamén é perfecta para unhas patacas fritas se che gustan ben potentes.

Costelar lacado con salsa Barbacoa

1. Bótalle sal e pementa ao costelar e cubre con salsa barbacoa por todos os seus extremos.

2. Cubre e cerra con papel de aluminio e méteo no forno a 160 ºC durante 2 horas e media.

3. Saca do forno, quita o papel de aluminio, retira o exceso de líquido e pinta a parte da carne con máis salsa barbacoa.

4. Sube a temperatura do forno a 200 ºC con calor grill e pon a dourar o costelar xa sen o papel de aluminio.

5. Pica media ducia de améndoas, saca o costelar cando comece a dourar e esparexe as améndoas. Termina de dourar o conxunto no forno uns minutos.

6. Ao sacalo, esparexe perexil acabado de picar.

Salsa Barbacoa doce picante

Salsa Barbacoa dulce picante de Mercadona

  • A salsa que non pode faltar nas túas Nuggets e demais rebozados de carne.

Nuggets de polo

1. Corta en anacos os zancos de polo desosados e sen pel e especia con sal, pementa negra, ourego, pemento, comiño, xenxibre en po e allo en po.

2. Prepara unha mestura de 2 cuncas de fariña, 1 cunca de fariña fina de millo e 2 ovos. Remove mentres lle engades auga fría ata que quede cunha textura cremosa.

3. Prepara un pratiño extra de fariña e pasa os zancos pola fariña, despois pola mestura e, de novo, pola fariña, e frite en aceite quente (160-180 ºC) ata que douren.

4. Xa está todo listo para gozar mollando as nosas Nuggets na salsa barbacoa doce picante.

Salsa Burger

Salsa Burger de Mercadona

  • Aínda que é perfecta para hamburguesas, tamén serve para acompañar outros pratos irresistibles como unhas patacas ao forno.
  • Ademais de non ter glute, tampouco ten conservantes, o que a converte nunha salsa perfecta para aqueles que queren coidarse.

Patacas Hasselback

1. Pela 3 patacas de tamaño mediano.

2. Corta unha das bases polo extremo máis delgado para que apoie sen rodar e ensartar un pau de espeto lonxitudinalmente, moi próximo ao corte, de extremo a extremo.

3. Coa pataca apoiada realiza cortes paralelos sobre esta en láminas de medio centímetro. O pau de espeto evitará que o coitelo parta a pataca por completo.

4. Salpementa e entre cada unha das láminas engade unha cortada de beicon.

5. Mete no forno durante 45 minutos (aproximadamente) a 180 ºC.

6. Cando as patacas estean listas, cubre con deliciosa salsa Burger.

Salsa Rancheira

Salsa Ranchera de Mercadona

  • Unha excelente opción para dipear con patacas fritas, delicias de polo ou peixe frito.
  • Combina de luxo con carnes e rebozados, é perfecta para preparar bocadillos, wraps…

Beicon Cheese Fries

1. Pela as patacas en forma de bastóns regulares.

2. Frite nunha pota con abundante aceite ata que queden douradas. Reserva nun prato á parte cun papel que empape o aceite.

3. Corta o beicon en tiras, non demasiado grandes. Cocíñao noutra tixola cun chorriño de aceite.

4. Coloca as patacas nun recipiente apto para o forno, engade as tiras de beicon e a salsa rancheira, uns dados de mozzarella e queixo relado segundo vos guste.

5. Mete no forno 3-4 minutos a 200 ºC ata que se funda o queixo. Sírveos quentes.

Salsa Cuarteirón rústica

Salsa Gajo rústica de Mercadona

  • Perfecta para dipear con patacas cuarteirón, carnes ou peixes, tamén para bocadillos e wraps.

Patacas cuarteirón ao forno con romeu

1. Quenta o forno entre 180 e 200 ºC durante 30 minutos.

2. Mentres, lava as patacas e, sen pelalas, córtaas en cuarteiróns. Déixaas a remollo en auga uns minutos.

3. Escorre os cuarteiróns e colócaos nunha bandexa apta para o forno.

4. Engade varios dentes de allo, sal e unha cantidade xenerosa de romeu. É posible combinalo con tomiño e pementa negra.

5. Mete no forno ata que as patacas queden ben feitas.

6. Sirva as patacas coa Salsa cuarteirón rústica por enriba e a gozar!

Salsa Piri-piri

Salsa Piri-piri de Mercadona

  • Orixinaria de Portugal, adóitase utilizar como condimento e para aderezar carnes e peixes ao forno.
  • É unha salsa especiada que dá un toque picante aos pratos. Ideal para patacas bravas, flocos de millo, carnes, sopas…
  • Emprégase en países diferentes e a receita pode variar dunha rexión a outra, aínda que sempre debe incluír entre os seus ingredientes chile, limón, aceite, pemento vermello e allo.

Ás de polo ao forno mariñadas en salsa piri-piri, xenxibre en po e coandro

1. Quenta o forno a 180 ºC.

2. Coloca media cunca con salsa piri-piri, xenxibre en po, zume de limón, 1 cebola pequena, aceite, coandro, sal e pementa. Licúa ou tritura ata conseguir unha mestura suave.

3. Enxauga as ás e sécaas. Córtaas pola metade e desbota as puntas.

4. Agrega as ás á mariñada. Deixa que mariñen varias horas e incluso toda a noite.

5. Quenta o forno a 180 ºC.

6. Coloca as ás de polo nunha fonte apta para forno e pinta cun pincel coa salsa que sobre do mariñado.

7. Méteas no forno ata que estean douradas, arredor de 50 minutos.

8. Sírveas quentes.

Outras recomendacións

Se prefires os aderezos máis clásicos, melloramos a calidade do sabor e a textura das nosas Maionesas. Ademais, reducimos azucres e a porcentaxe de plástico dos seus envases.

Outra opción “salseira” que lle gusta a todo o mundo son as nosas Patacas Alioli, agora máis caseiras e cunha nova salsa que che vai sorprender polo seu exquisito sabor.