Coida a túa alimentación con receitas con Polo e Pescada ao natural, dúas novidades ricas en proteínas e baixas en graxas.

Polo e Pescada ao natural, receitas saudables e moi fáciles de preparar

17 de xaneiro de 2022

Gústache coidarte nesta época do ano? É importante despois das festas do Nadal, cando normalmente baixamos un pouco a garda. Pouco a pouco, volvemos á rutina e recuperamos os bos hábitos.

Para axudarche no coidado da túa alimentación, presentámosche dúas novidades ricas en proteínas e baixas en graxas: Polo e Pescada ao natural. Teñen unha enorme versatilidade na cociña, xa que se poden preparar numerosas receitas fáciles e deliciosas. Toma nota das nosas suxestións:

Receitas con Polo ao natural

Ensalada de cóengos, millo, polo, aguacate, tomates cereixa e pipas

Imagen Texto 1 pollo y merluza natural

Ingredientes:

  • 70 g de cóengos.
  • 1 lata de Polo ao natural.
  • 50 g de millo doce.
  • 60 g de aguacate.
  • ½ tomate en rama.
  • 7 g de pipas naturais.
  • 10 ml de vinagre balsámico de Módena.
  • 40 ml de aceite de oliva virxe extra.

Modo de preparación:

  • Prepara unha base de cóengos nun recipiente apropiado.
  • Corta o tomate en dadiños pequenos e engádeo xunto ao millo e ao aguacate cortado en liscos finos.
  • Esmiúza o Polo ao natural sobre a ensalada.
  • Esparexe as pipas.
  • Bota sal e pementa e aliña segundo vos guste con aceite e vinagre balsámico de Módena.

Arroz integral refogado con ovo e polo

Imagen Texto 2 pollo y merluza natural

Ingredientes:

  • 1 vaso de arroz integral
  • 1 ovo.
  • ½ cebola vermella.
  • 50 g de cenoria.
  • 3 g de xenxibre.
  • 40 ml de salsa de soia.
  • 1 lata de Polo ao natural.
  • Coandro segundo vos guste.
  • Aceite de oliva virxe extra

Modo de preparación:

  • Nun prato, reserva o xenxibre ben picado, a cebola vermella cortada á xuliana moi fina e a cenoria lista en bastóns finos.
  • Nun wok ou tixola ampla, quenta dúas culleradas de aceite de oliva virxe extra. Engade o xenxibre ben picado. En canto o xenxibre baile, engade o ovo previamente batido. Fai bailar a tixola para que o ovo non se pegue. Antes de que calle o ovo por completo, engade o arroz integral e esparéxeo ben na tixola. Remove con enerxía e refoga sempre que se poida, de maneira que o ovo e o arroz comecen a integrarse ben.
  • Engade a cenoria e a cebola vermella, ambas as dúas cortadas en tiras. Refoga o conxunto a lume intenso un par de minutos.
  • Engade o Polo ao natural e sigue refogando e removendo con enerxía.
  • En canto o arroz estea listo e a cebola e a cenoria empecen a cociñarse, pero sigan al dente, engade a salsa de soia polos bordos da tixola. Nunca deixes de remover e refogar.
  • Sirve nun prato e culmina con coandro picado segundo vos guste.

Pasta con polo, cereixas, allo e chile

Imagen Texto 3 pollo y merluza natural

Ingredientes:

  • 200 g de espirais.
  • 15 tomates cereixa.
  • 2 dentes de allo.
  • 1 chile.
  • 1 lata de Polo ao natural.
  • 1 cullerada de ourego.
  • 3 culleradas de aceite de oliva.
  • Pementa negra segundo vos guste.
  • Queixo relado (opcional)

Modo de preparación:

  • Ferve auga nunha pota ampla. Salga xenerosamente e engade a pasta. Coce dous minutos menos do tempo que indica o fabricante, xa que se terminarán de cociñar na tixola.
  • Nunha tixola ampla, refoga os allos picados finamente no aceite de oliva virxe extra e seguidamente engade o chile. Cando empecen a dourar, engade os tomates cereixa lavados cunha lixeira incisión de coitelo na pel. Refoga na tixola ata que os tomates comecen a engurrar.
  • Engade a lata completa de Polo ao natural e xunta co rustrido. Engade á mesma tixola as espirais e remove con enerxía, buscando que se mesture ben o conxunto.
  • Engade á tixola dous culleróns da auga onde se coceu a pasta. Refoga e remove con enerxía: o amidón da pasta e a auga de cocción irán evaporando e daranlle cremosidade ao conxunto. Engade o ourego e dálle a última volta.
  • Cando a pasta estea lista, sirve no prato. Pódese terminar o prato con pementa negra acabada de moer, queixo relado e/ou máis Polo ao natural.

Receitas con Pescada ao natural

Pescada en salsa verde rápida

Imagen Texto 4 pollo y merluza natural

Ingredientes para a masa:

  • 4 latas de pescada ao natura

Ingredientes:

  • 4 latas de Pescada ao natural.
  • 2 dentes de allo.
  • 1/2 cebola doce.
  • 150 ml de viño branco.
  • 70 g de chícharos conxelados.
  • 15 g folliñas de perexil.
  • 1 culleradiña de fariña fina de millo.
  • Sal en escamas
  • Pementa negra

Modo de preparación:

  • Rustre o allo e a cebola picados en anaquiños moi pequenos.
  • Engade a fariña de millo e disólvea no rustrido.
  • Incorpora o viño branco e espera uns minutos a que evapore o alcohol.
  • Engade o caldo da propia conserva de pescada, o perexil picado e os chícharos conxelados e deixa que ferva.
  • Na propia salsa, quenta a pescada. Sirve no prato coroando con sal en escamas e pementa acabada de moer.

Focaccia integral con pescada

Imagen Texto 5 pollo y merluza natural

Ingredientes para a masa:

  • 450 g de fariña integral.
  • 380 g de auga.
  • 25 g de lévedo fresco.
  • 5 g de mel.
  • Aceite de oliva virxe extra.
  • 1 culleradiña de ourego.
  • 4 g de sal.
  • 80 g de cabaciña.
  • ½ cebola.
  • 10 o 12 tomates cereixa.
  • ½ lata de Pescada ao natural.

Modo de preparación:

  • Nun recipiente amplo (a masa vai crecer), mesturar a fariña integral, a auga e o lévedo. Engade o mel, o sal e amasa coas mans (ou un robot ou amasadora) ata obter unha bola de masa suave e elástica.
  • Cubre a masa con plástico transparente e deixa fermentar no forno apagado, arredor dunha hora. Transcorrido ese tempo, traballa no mesmo recipiente a masa, axudados dunha lingua, con movementos envolventes para facilitar a incorporación de aire. Tapa a masa cun trapo e déixao no forno outras 2 horas.
  • Terminada a segunda fermentación, verte a masa sobre unha bandexa para forno forrada con papel e, cos dedos mollados en aceite, traballa lixeiramente a superficie da masa. É o momento de introducir as verduras na superficie da masa: cabaciña cortada en rodas, tomates cereixa cortados pola metade, cebola cortada finamente.
  • Rega a focaccia lixeiramente con sal, aceite e ourego e métea no forno, quentado previamente a 180 oC, durante 20-25 minutos.
  • Unha vez lista a focaccia, esmiuzamos a pescada e regamos de novo, lixeiramente, con aceite, sal e ourego.

Ensalada temperada de pataca con pescada

Imagen Texto 6 pollo y merluza natural

Ingredientes:

  • 200 g de pataca.
  • 1 tomate en rama.
  • 25 g de améndoas torradas.
  • 1 ovo.
  • ½ lata de Pescada ao natural.
  • 20 g de cebola vermella.
  • Ceboliño ao gusto.
  • Vinagre de mazá.
  • Aceite de oliva virxe extra.

Modo de preparación:

  • Coce as patacas coa súa propia pel en auga con sal, ata que estean cocidas (uns 30 minutos). Reserva.
  • Corta a cebola vermella moi fina con coitelo ou mandolina e reserva en auga con xeo para que perda forza.
  • Coce o ovo en abundante auga salgada (podemos utilizar ovos xa cocidos).
  • Nun morteiro, tritura as améndoas torradas e incorpora o tomate pelado lixeiramente cortado en anacos. Sigue triturando e engade aceite e vinagre de mazá segundo vos guste para despois aliñar.
  • Pela e corta as patacas aínda temperadas en rodas. Monta a ensalada cunha base de patacas, o ovo cocido cortado, a Pescada ao natural esmiuzada e, finalmente, aliña co machucado de améndoa e tomate.
  • Coroa coa cebola morada e esparexe ceboliño acabado de picar.

Outras recomendacións

Tamén podes coidar os teus almorzos e as túas merendas con estas receitas con Cereais Avea Crunchy.