Ensinámosche a preparar tres exquisitas receitas con Cacao puro.

Ensinámosche a cociñar con Cacao puro

04 de outubro de 2021

Pensabas que o cacao só serve para mesturalo co leite? En realidade, é un produto que ten unha gran versatilidade na cociña.

Sigue lendo, vaste sorprender coa cantidade de usos e posibles receitas que permite, especialmente no mundo da repostería e das sobremesas, aínda que vai moito máis alá.

Cacao puro sen azucres engadidos

O noso Cacao puro é un produto de altísima calidade, con 0 % azucres engadidos e sen glute, que poden tomar tanto adultos como os máis pequenos como substituto dos cacaos solubles azucrados.

Modos de consumo do Cacao puro

  • Mesturado con leite e bebidas vexetais (sen edulcorar ou edulcorado segundo guste con calquera adozante). A mestura débese realizar coa bebida quente para garantir que se disolve ben.
  • Aínda que tamén se pode disolver en frío, engadindo o cacao (segundo guste), despois engadindo moi pouco leite, creando unha pasta e engadindo o resto do leite mentres se remove.
  • Serve para todo tipo de elaboracións en repostería (biscoitos, muffins, brownie, cremas…) que o requiran, tanto para esparexer por enriba como para mesturar co resto dos ingredientes. É preferible barutalo cun coador.
  • Mesturado con iogures naturais ou queixo batido. Engadindo o produto e removendo. Pódese tomar tamén só ou edulcorando segundo guste.

Paso a paso para preparar 3 receitas deliciosas con Cacao puro

Brownie de cacao

Imagen Texto 1 cacao puro

  • Quenta o forno a 160º.
  • Parte en anacos 120 g de noces peladas. Derrete 125 g de manteiga e reserva.
  • Nun recipiente mestura 6-7 dátiles con 80 g de cacao puro e engade 1 cullerada de aceite de oliva. Mestura ata que todos os ingredientes estean ben incorporados.
  • Engade un chisco de sal, unha culleradiña de extracto de vainilla e 3 ovos un a un, mesturándoo todo ben.
  • Engade 65 g da fariña que máis vos guste e mestura ata a súa total incorporación.
  • Verte a mestura nun molde rectangular forrado con papel de forno e méteo no forno durante 25-30 minutos.
  • Deixa arrefriar e xa se pode cortar.

Porridge de avea con cacao

Imagen Texto 2 cacao puro

  • Nunha cazola pon todos os ingredientes: 3 cuncas de leite ou bebida vexetal, unha cullerada do adozante que máis vos guste (azucre, mel, xarope…), 2 culleradas de cacao puro e unha cunca e media de avea.
  • Quenta todo ata que se reduza o líquido.
  • Sirve con améndoa laminada, coco e un pouco cacao en po.

Smoothie de cacao

Imagen Texto 3 cacao puro

  • Nun vaso de batedor introduce todos os ingredientes: unha cunca de leite ou bebida vexetal, ½ cunca de avea, 1/3 de cunca de abelás, un plátano e unha cullerada de Cacao puro.
  • Bate todo e listo para gozar!

Outras recomendacións

Queres máis ideas para os teus almorzos ou as túas merendas? Proba os nosos novos Cereais de Avea Crunchy.