Xa vai bo tempo, os plans ao aire libre e en grupo multiplícanse. Así que apetece unha boa Grellada, gozar dunha pracenteira comida de carne á brasa tomando o sol ou ceando baixo as estrelas. Que marabilla!
Nunha reunión de amigos ou coa familia, seguro que cada un ten as súas preferencias, pero coa nosa variedade de carnes, a túa grellada vai ser un éxito garantido. Que sería do verán sen estes momentos?
Que tipos de carne elixes para a túa Grellada?
Planifica ben a túa grellada e elixe os produtos que máis vos gusten, toma nota!
Cordeiro
- Costeletas de cordeiro: de pau ou de lombo baixo, ben asadas e crocantes, cunha gornición de pementos, verduras ou patacas asadas. Como a ti che gustan!
Embutidos e hamburguesas
- Botifarra fresca: deliciosas, para os amantes da carne de porco. Acompáñaas cunhas patacas, unha mazaroca de millo, uns espárragos asados ou unha ensalada que dea o necesario contraste de frescura.
- Longaínza fresca: o bocado favorito de moitos partidarios da grellada. Fabulosas entre pan, con alioli, cunhas patacas… saborosas a máis non poder!
- Burger de vacún grosa: despois de pasar pola brasa, cada cal ten o seu toque favorito para completala: diferentes tipos de pan de burger, tomatiños cereixa, cogombriños, cebola, salsas, maionesa, kétchup, mostaza, etc.
Vacún
- Costeleta: estades de acordo no punto de cocción da carne? Pois prepara esas costeletas á brasa co sabor, a textura e a cor desexados, engade uns pementos, cabaciñas, berenxenas, unhas cebolas asadas e… a gozar!
- Entrecosto: entrecosto fino de vacún anello para as persoas amantes deste corte, rico en sabor e tenrura. As clásicas salsas ao roquefort ou á pementa non poden faltar. Como gornición recomendada, que che parece unha ensalada ou un puré de patacas con queixo?
Polo e pavo
- Churrasco de polo: se prefires as carnes brancas, esta é a túa Grellada. Cun pouco de arte e mimo, este churrasco quedarache zumarento por dentro e crocante por fóra, como debe ser!
- Coxa de polo desosado: delicioso tal cal ou adubado durante unhas horas, vaste resistir? Perfecto cunhas mazarocas de millo, cebolas, unhas pataquiñas asadas e unha salsa de allo ou chimichurri.
- Espeto de pavo: outra carne lixeira, pero con carácter. Estes espetos inclúen pemento verde e pemento vermello nunha formidable combinación. Que tal se lles engades cabaza asada, salsa de iogur e unhas herbas aromáticas?
Porcos
- Costela de porco churrasco: se queres conseguir unhas costelas moi tenras e saborosas, non esquezas adubar a carne unhas horas antes en sidra ou cervexa, cun pouco de tomiño e mostaza.
- Segredo de porco: unha carne zumarenta e apetitosa feita á grella, outra delicia para o teu padal. E se a acompañamos con berenxenas, cebolas e uns espárragos asados? Que tal uns pinchos de tortilla de pataca?
Outras recomendacións
Sigue as nosas indicacións para elaborar esta receita de Grellada de Verán de Carne e Verduras.
Se queres aprender a facer por ti mesmo unhas salsas perfectas para a grellada, ensinámosche a preparalas.
Aquí tes máis ideas de aperitivos, pratos principais e doces para esas comidas ao aire libre.