Calquera froita ou verdura pode conter sucidade, bacterias ou residuos químicos, como pesticidas, que son prexudiciais para o noso organismo.
Por este motivo, é recomendable lavar as froitas e verduras cun desinfectante adecuado antes de consumilas. É importante facelo xusto antes do seu consumo e non antes.
Para que serve o noso Desinfectante de froita e verdura
O Desinfectante de froita e verdura Bosque Verde é a solución ideal para preparar a auga na que se van lavar estes alimentos. Limpalos correctamente é unha medida de hixiene necesaria, que moitas veces se descoida e que debemos ter moi en conta. Este produto non é apto para a desinfección de auga para beber.
Onde podes encontrar este produto?
Podes encontrar o noso Desinfectante para froita e verdura na sección de Droguería de calquera das nosas tendas.
Modo de uso
Non chega con enxaugar sen máis estes alimentos para hixienizalos correctamente. Non obstante, a forma de utilización deste produto é moi sinxela:
- Engade 3 tapóns (12 ml) en 1 litro de auga*.
- Somerxe a froita e verdura con pel (sen pelar nin partir en anacos) e deixa actuar 5 minutos (para unha desinfección exhaustiva, deixa actuar 15 minutos).
- Aclara con abundante auga e xa estarán listas para o seu consumo.
- *Nota:
- En caso de utilizar unha cantidade menor ou maior de auga, dosifica a cantidade proporcional do produto.
- Non apliques directamente sobre os alimentos.
Como conservar correctamente froitas e verduras
Á parte da súa limpeza e desinfección, se queremos conservar intactas todas as propiedades e o sabor das froitas e verduras debemos observar unha serie de coidados.
- Polo xeral, debes gardar as froitas e verduras na neveira se non as vas consumir a moi curto prazo, xa que a maioría delas necesitan refrixeración para conservarse mellor. Procura utilizar bolsas de plástico perforadas, fai o teu consumo en poucos días e saca a froita da neveira un pouco antes de comela para apreciar mellor o seu sabor e a súa textura.
- Non obstante, outras froitas é preferible mantelas uns días a temperatura ambiente e cando maduren pasalas á neveira. É o caso de aguacates e kiwis, nectarinas, melocotóns, peras e ameixas.
- Por último, hai unha serie de froitas e verduras que é mellor manter a temperatura ambiente para evitar perdas de propiedades e sabor causadas polo frío: plátanos, cítricos, melóns, sandías, papaias, caquis, piña, granada, cogombros, remolacha, pementos, allo, cebolas, tomates, cabazas, xenxibre, albáfega...
Outras recomendacións
Sigue a nosa Guía de limpeza dentro e fóra do fogar, para manter unhas boas condicións hixiénicas en todo momento.