AVISO DE COOKIES

Este sitio web utiliza cookies propias e de terceiros coa finalidade de facer que a súa navegación sexa segura, facer análise estatística das visitas á web, así como coñecer o seu comportamento. Se desexa máis información pode consultar a nosa POLÍTICA DE COOKIES. Pode aceptar o uso de cookies pulsando "ACEPTAR" ou Configurar/Rexeitar o seu uso pulsando pulsando "CONFIGURAR/REXEITAR".

Fachada exterior tenda e Plaça d'Espanya en Tavernes Blanques

Mercadona abre o seu novo Modelo de Tenda Eficiente en Tavernes Blanques (València)

26 de xullo de 2019
  • Esta tenda reabre tras unha reforma integral cun investimento aproximado de 2,8 millóns de euros e coa participación de 35 provedores, que deron emprego a 250 persoas durante a fase de reforma.
  • Esta nova tenda eficiente, que conta cun cadro de persoal de 53 traballadores con emprego estable e de calidade, presenta novidades en todas as seccións e melloras tanto a nivel medioambiental, como tecnolóxico e de servizo, co obxectivo de optimizar a experiencia total de compra dos seus clientes.
  • Mercadona destinou 3 millóns de euros á construción dunha nova praza peonil, Plaça d’Espanya, dotada de zonas verdes, cuxos terreos foron cedidos ao Concello de Tavernes Blanques, onde a compañía ten a súa sede dende a súa fundación, para o gozo de todos os veciños do municipio.

Mercadona reabre hoxe o supermercado situado en Tavernes Blanques (València), concretamente na Avenida Corts Valencianes número 39, tras unha reforma integral para adaptalo ao novo Modelo de Tenda Eficiente da compañía, que permite reducir ata un 40% o consumo enerxético. Este proxecto supuxo un investimento aproximado de 2,8 millóns de euros e a participación de 35 provedores, que deron emprego a máis de 250 persoas durante a fase de reforma.

Adicionalmente, e dentro do compromiso que Mercadona mantén cos ámbitos nos que ten presenza e desenvolve a súa actividade, e especialmente no municipio no que a compañía ten a súa sede e con cuxos veciños convive dende hai máis de 40 anos, a compañía  construíu, para gozo dos seus veciños, un novo espazo peonil dotado de zonas verdes. A execución desta nova zona, denominada Plaça d’Espanya, está situada fronte ao novo supermercado inaugurado hoxe, e supuxo igualmente un esforzo investidor total de 3 millóns de euros. Para as obras da devandita praza de preto de 1.700 metros cadrados a compañía contou coa participación de 25 provedores que deron emprego a máis de 170 persoas.

Desta maneira, e tras a finalización deste proxecto iniciado en maio de 2018, Mercadona cedeu ao Concello de Tavernes Blanques os devanditos terreos xa acondicionados, entre cuxas características destacan a incorporación de xardíns verticais con sistema babylon, caracterizado polo aforro no consumo de auga; as melloras nas instalacións eléctricas e a iluminación LED; e a habilitación de  zonas de paseo e de mobiliario urbano.

Segundo José Saurí, director de zona de Obras de Mercadona, “a cesión deste novo espazo máis verde, peonil e accesible para o lugar de Tavernes Blanques, xorde do compromiso de Mercadona cos cidadáns deste municipio, cos que comparte dende hai máis de 40 anos veciñanza. A compañía estivo sempre comprometida co seu desenvolvemento, polo que participar na execución deste proxecto dende o seu principio ao fin é unha responsabilidade que asumimos con orgullo. É unha forma de compartir coa sociedade, o que a sociedade nos deu”.

Mari Carmen Marco, Alcaldesa de Tavernes Blanques, afirma que “a rexeneración desta zona supón a posibilidade de que os veciños e as veciñas do municipio poidan gozar dunha nova zona e gañar en calidade urbana”. Ademais, engade que “queremos agradecer a Mercadona e á familia Roig Herrero esta doazón, pero sobre todo que sigan considerando Tavernes Blanques como a súa casa, porque nós seguimos orgullosos de que leven o nome da nosa poboación alá onde se expanden os seus supermercados e que ofrezan a posibilidade de ter un proxecto de vida a todos aqueles empregados que forman a gran familia Mercadona”.

Características do novo Modelo de Tenda Eficiente

O supermercado de Tavernes Blanques, que Mercadona adaptou ao seu novo Modelo de Tenda Eficiente, conta cun cadro de persoal de 53 traballadores con emprego estable e de calidade. Coas novidades introducidas, a compañía conseguiu reforzar a excelencia no servizo, ao optimizar o acto de compra dos seus “xefes” (clientes) e, paralelamente, incorporar melloras das que tamén se benefician tanto os traballadores, como os  provedores e a sociedade.

Este novo supermercado conta con novidades en todas as súas seccións. Por exemplo, nesta tenda incorpórase a nova sección “Listo para Comer”, que conta cun total de 35 pratos distintos, que ao poder personalizarse nalgúns casos, como o das ensaladas, pizzas ou pastas, practicamente duplícase. Todas estas opcións sérvense en envases fabricados con materiais naturais, como a cana de azucre (material compostable), o cartón ou o papel.

Ademais, o supermercado de Tavernes Blanques dispón, entre outras melloras, dunha nova entrada con dobre cristal que evita correntes de aire, uns corredores máis amplos, unha área de descanso na mesma tenda con cadeiras e mesas onde os “xefes” (clientes) poden consumir o prato acabado de preparar e acompañalo con bebidas frías e café quente, e un novo modelo de carro da compra e un novo modelo de carro tipo cesta moito máis ergonómico e lixeiro.

Este novo supermercado amplía a superficie de sala de venda, pasando de 1.300 metros cadrados a 1.800 metros cadrados, e dispón dun deseño totalmente renovado respecto ao anterior modelo de tenda con novas cores e novos materiais, tanto na fachada exterior de acceso ao supermercado como na distribución das distintas seccións. Así mesmo, aposta por amplos espazos diáfanos que facilitan a entrada de luz natural e cores cálidas na delimitación dos distintos ambientes.

Tecnoloxía e ergonomía para as traballadoras e traballadores de Mercadona

Adicionalmente, co obxectivo de facilitar as tarefas diarias dos traballadores, este novo supermercado inclúe múltiples medidas para mellorar a ergonomía e eliminar sobreesforzos. Por exemplo, o moble de caixa de Mercadona desenvolveuse en colaboración co Instituto de Biomecánica de València. A tenda tamén dispón de zonas comúns para que os empregados gocen dunha maior comodidade nos seus momentos de descanso, así como un comedor máis equipado e uns armarios persoais máis amplos e cómodos.

Ademais esta nova Tenda Eficiente de Mercadona está completamente conectada tecnoloxicamente, mediante a integración dunha serie de dispositivos electrónicos e ferramentas colaboradoras para os traballadores, cos que poder compartir información dende calquera sección da tenda; isto facilita a autoxestión de cada supermercado e axiliza os procesos de toda a cadea. Entre os dispositivos, encóntranse, entre outros, a liña de caixas, as balanzas ou o uso de tabletas electrónicas que substitúen o papel para realizar xestións administrativas. Todo iso permite optimizar os procesos e coñecer a xestión da tenda en tempo real, o que facilita a toma de decisións e contribúe a unha maior axilidade, especialmente, na xestión dos produtos frescos. 

Plaça d’Espanya e fachada da tenda de Mercadona en Tavernes Blanques, ValènciaPlaça d’Espanya e fachada da tenda de Mercadona en Tavernes Blanques, València.

Plaça d’Espanya de Tavernes Blanques, ValènciaPlaça d’Espanya de Tavernes Blanques, València.

Fachada da tenda de Mercadona e Plaça d’Espanya de Tavernes Blanques, ValènciaFachada da tenda de Mercadona e Plaça d’Espanya de Tavernes Blanques, València.

Fachada da tenda de Mercadona en Tavernes Blanques, ValènciaFachada da tenda de Mercadona en Tavernes Blanques, València.