A Piadina admite numerosas formas de preparación. Descúbreas!

Deliciosa Piadina, un mundo de posibilidades!

23 de agosto de 2022

Coñeces a Piadina? Ao mellor consumíchela do xeito máis clásico, dobrada; ou como base para pizza. Das dúas maneiras está riquísima, pero este pan de estilo italiano admite moitas outras formas de consumo.

Ademais, resulta un produto moi versátil para esas ceas improvisadas ou para sacarche dun apuro en calquera momento. En canto te familiarices con ela, inspirarache para novas preparacións.

A Piadina dá moito de si, podes enchela cos máis diversos ingredientes, combinala ao teu gusto, usala para dipear e acompañar calquera tipo de comida... Descúbrea!

Características da Piadina

  • É moi fácil de preparar.
  • Elabórase con fariña de trigo, aceite de oliva virxe extra e aceite de xirasol alto oleico.
  • Ao quentala conseguimos unha textura fina e crocante.
  • Ademais, incorpora un novo sistema de apertura e peche fácil, polo que agora é moito máis fácil de conservar.

Como preparar e consumir a Piadina?

Cortada en triángulos para dipear

Coa Piadina podes elaborar uns deliciosos triángulos para dipear coa túa salsa favorita. Estes son os pasos que hai que seguir:

  • Corta a Piadina en triángulos cunhas tesoiras ou cun coitelo afiado.
  • Sazona con sal, pementa, pemento (doce ou picante, segundo os gustos) e aceite de oliva.
  • Enforna 7 minutos a 180 ºC.
  • Acompaña con hummus, guacamole ou a salsa que prefiras.

Texto 2 Imagen Piadinas

Preparación para o seu consumo en forma de pizza

Para utilizar unha Piadina como base de pizza hai que utilizar o forno. Xa verás como queda ao teu gusto, moi apetitosa. Pasos que hai que seguir:

  • Quenta o forno a 240 ºC.
  • Agrega os teus ingredientes favoritos sobre a masa.
  • Enforna entre 5 e 8 minutos e... listo!

Podes preparar as túas pizzas como queiras. Por se necesitas ideas, a xeito de suxestións, propoñémosche estas dúas combinacións que serán todo un éxito:

Pizza de xamón

  • Base de tomate frito.
  • Mozzarella.
  • Xamón curado.
  • Eiruga fresca.

Pizza de verduras

  • Mozzarella.
  • Cabaciña.
  • Champiñóns.
  • Berenxena.
  • Pemento vermello.

Pizza de jamón con Piadina de Mercadona

Para o seu consumo máis clásico en forma de Piadina

Entre as diversas e deliciosas formas de preparación que admite unha Piadina, a modalidade máis popular adoita ser con recheo segundo guste e dobrada. Pasos que hai que seguir:

  • Quenta na tixola a lume medio durante un minuto por cada lado
  • Pon os teus ingredientes favoritos
  • Dobra pola metade e... listo!

Suxestións para preparar unha Piadina dobrada deliciosa:

1. Piadina con recheo de queixo brie, peituga de polo e cebola vermella.

2. Piadina con recheo de queixo feta, rodas de olivas verdes e negras, tomate seco e cóengos.

Piadina doblada Mercadona

Consellos de conservación

  • Sen abrir, débese consumir preferentemente antes da data indicada na parte traseira do envase.
  • Unha vez aberto, débese conservar nun lugar fresco e seco para o seu consumo nun prazo máximo de 10 días.
  • Aproveita o seu novo sistema de apertura e peche fácil para unha mellor conservación.
  • Pódese conxelar. Neste caso débese consumir antes de tres meses.

Outras recomendacións

Se queres gozar do intenso sabor do kebab na túa casa de forma rápida e sinxela, proba o noso Recheo de Kebab. Outra boa opción para combinalo coa Piadina.

E se buscas comidas fáciles, rápidas e lixeiras, propoñémosche catro deliciosas receitas de tacos coas nosas Mini tortillas de trigo.