Halloweeneko galleta gozo-gozoak prestatzen erakutsiko dizugu; egun magiko horretarako askari dibertigarriena dira.

Halloweeneko galletak egiteko errezeta

2019ko urriaren 21a

Askari beldurgarri bat prestatzen ikasi nahi duzu? Halloweeneko galleta hauekin harrituta utziko dituzu senideak eta lagunak, bai helduak, bai etxeko txikiak.

Anima zaitez, eta egin mamu-itxura duten gaileta hauek. Erraz-erraza da, batez ere pausoz pausoko gure gida erabiliz. Ikusiko duzu: goxo-goxoak dira!

Osagaiak

  • 2 arrautza.
  • 250 g ezti.
  • 5 ml banilla-aroma.
  • 200 g gurin.
  • 1 koilarakada abiarazle.
  • 50 g kakao-hauts.
  • 450 g irin.
  • Landare-papera.

Glasatua egiteko

  • 1 arrautza-zuringo.
  • 250 g glas azukre.
  • 1 pastilla urtzeko txokolate beltz.
  • 2-3 limoi-tanta.

Pausoz pauso

1. Bol batean, jarri arrautzak, eztia eta banilla-aroma.

Echar en un bol los huevos.

Echar en un bol los huevos y la miel.

Echar en un bol los huevos, la miel y el aroma de vainilla.

2. Irabiatu.

Batir los huevos, la miel y el aroma de vainilla.

3. Gehitu gurina eta irabiatu berriro.

Tamizar la harina, el cacao y la levadura.

Añadir la mantequilla y volver a batir.

4. Bahetu irina, kakaoa eta abiarazlea.

Tamizar la harina, el cacao y la levadura.

Tamizar la harina y el cacao.

Tamizar la harina, el cacao y la levadura.

5. Nahasi hagekin eta eskuekin.

Mezclar con las varillas.

Mezclar con las varillas y con las manos.

6. Egin bola bat masarekin, eta utzi 30 minutuz hozkailuan.

Hacer una bola con la masa y dejar reposar 30 minutos en la nevera.

7. Glasatua egiteko: nahastu arrautza-zuringoa, glas azukrea eta limoi-tanta batzuk. Irabiatu eta gorde.

Para el glaseado mezclar la clara de huevo.

Para el glaseado: mezclar la clara de huevo y el azúcar glas.

Para el glaseado: mezclar la clara de huevo, el azúcar glas y unas gotas de limón.

Para el glaseado: mezclar la clara de huevo, el azúcar glas y unas gotas de limón. Batir y reservar.

8. Atera orea eta oratu.

Sacar la masa y amasar.

Amasar.

9. Eman forma oreari moldearekin, kendu soberan dagoena, eta erabili galleta gehiago egiteko.

Dar forma a la masa con el molde.

Retirar el sobrante de masa y utilizar para hacer más galletas.

10. Labekatu 10 minutuz 200 graduan.

Hornear 10 minutos a 200 grados.

11. Utzi hozten eta apaindu glasatuarekin.

Enfriar y decorar con el glaseado.

12. Begiak egin txokolate urtuarekin.

Hacer los ojos con el chocolate fundido.

Eta gozatu askari beldurgarri batez...

Merienda galletas de fantasmas de Halloween.

Beste gomendio batzuk

Plater gehiago prestatzen ikasi nahi baduzu zure bazkari eta afarietarako, sartu gure errezeta-atalera.