COOKIEEN OHARRA

Webgune honek cookieak baliatzen ditu, propioak eta hirugarrenenak, nabigazioa segurua izateko, webgunera egindako bisiten analisi estatistikoa egiteko eta zure portaera ezagutzeko. Informazio gehiago behar izanez gero, ikusi gure COOKIEEN POLITIKA. Cookieak erabiltzea onartzeko, sakatu "ADOS" edo Konfiguratu/Ukatu horien erabilera "KONFIGURATU / UKATU" atalean.

Irakurri, pausoz pauso, boilur-saltsarekin egindako arkume-beso erre gozo askoa prestatzeko gure gida.

Gure harategiko zenbait errezeta jai hauetarako

2018ko abenduaren 07a

Ohikoa izaten da Gabon jaietan haragia izatea plater nagusia. Mercadonako harategiak zenbait errezeta iradokitzen dizkizu jai hauetarako: solomoa, arkumea, baserriko oilaskoa, txahalkia, txerrikia... Haragien zapore guztiaz gain, haiek prestatzeko egin dugun ahalegina eta jarri dugun maitasuna ere nabarituko dituzu. Dasta itzazu platerok zure lagun eta senideekin urteko egun seinalatu hauetan.

Begiratu hemen Mercadonaren harategiko errezetak prestatzeko pausoak:

Recetas Navidad paletilla cordero eus Imagen Folleto

Arkumea izaten da Gabonetako platerik ohikoenetako bat gure herrian. Eta datozen jaiak gogoan ditugula, boilur beltza hazten den basoen zapore berezia eta sakona daraman prestakuntza-mota bat proposatzera gatozkizu. Zure familiako ospakizunen ardatza izango da boilur-saltsarekin egindako arkume-beso erre hau.

Ikus ezazu boilur-saltsarekin egindako arkume-beso errearen errezetaren bideoa

Lau lagunentzako osagaiak:

  • 1 arkume-beso.
  • 25 g boilur.
  • 1 tipula.
  • 1 pakete tipulin berde.
  • 50 g gurin.
  • Kopa erdi bat brandy.
  • Ura.
  • Oliba-olioa
  • Piperbeltz beltza.
  • Gatza

Pausoz pauso:

Prozesuari pausoz pauso jarraitu nahi badiozu, hona hemen errezeta goxo hori prestatzeko azalpen guztiak.

1. Bota gatza eta piperbeltza arkume-besoari, eta olioz busti.

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 1

2. Erre labean arkume-besoa 90 minutuz, 180 °C-an.

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 2

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 3

3. Ipini olio pixka bat zartagin batean.

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 4

4. Ipini zartaginean gurinaren erdia.

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 5

5. Gorritu tipula, txiki-txiki eginda.

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 6

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 7

6. Gehitu boilur xehatua, gatz pixka bat eta brandya.

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 8

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 9

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 10

7. Urritu alkohola.

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 11

8. Gehitu arkume-salda eta geratu den gurina.

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 12

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 13

9. Urritu zeure gustura.

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 14

10. Zerbitzatu saltsa gainetik duela.

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 15

11. Apaindu tipulin berdearekin.

Recetas Navidad paletilla cordero carne Paso 16

Beste gomendio batzuk

Oso lagungarri izan dakizuke gure errezeten atala aurtengo Gabonetarako. Emaiozu begiratu bat!

Gabon jaietan bazkariak eta afariak hasteko, zer hoberik gure arrain ketuak eta gazituak eta arrain-kontserbak baino?