Saltsa boloniarra duen pasta-platera, baina haragirik gabea? Bai noski! Ezin egokiagoak dira Mercadonako saltsa boloniar begetalarekiko helize glutenik gabeak zeliakoentzat, begetarianoentzat eta, oro har, italiar sukaldaritzako plater gozo bat jan nahi duen edozeinentzat. Gainera, plater sendoa da, hotzari aurre egiteko oso aproposa.
Hain ezaguna duen zaporea lortzeko, osagai hauek dituen saltsa gozoa egiten zaio: tofu-kubotxoak, tomatea, azenarioa, tipula, baratxuria eta oreganoa.
Ikus ezazu "Mercadonako saltsa boloniar begetalarekiko helze glutenik gabeak" errezetaren bideoa:
Lau lagunentzako osagaiak:
- 400 g pasta gluten gabea
- 1 poto tomate frijitu (artisau-errezeta)
- 1 pakete tofu
- 1 tipula lehor
- 1 azenario fresko
- 2 baratxuri-ale
- 5 g oregano
- 50 g gazta-hauts, pastarako berezia
- Oliba-olio birjina estra
- Gatza
- Piperbeltz beltza
Pausoz pauso:
1. Zuritu tipula, azenarioa eta baratxuriak, eta zatitu kubo txikitan.
2. Zatitu tofua kubo txikitan.
3. Berotu olio pixka bat kazola batean, eta frijitu barazkiak 15 bat minutuz, su ertainean.
4. Sueztitu tofua eta barazkiak 5 bat minutuz.
5. Gehitu tomatea eta oreganoa, eta kozinatu dena batera 10 bat minutuz.
6. Ipini ura irakiten eltze batean, eta egosi pasta (begiratu fabrikatzaileak gomendatzen duen denbora)
7. Bota gatza egosaldiaren erdi aldera, eta egositakoan, ez jarri pasta ur hotzetan; atera eltzetik paleta batekin edo matxarda batzuekin, edo iragazi xukaontzi edo iragazki batean, eta nahastu pasta saltsarekin.
8. Gehitu olio gordin pixka bat; bota gatza eta piperbeltza (errotakoa), eta gazta (norberaren gustura).
Nola prestatu Mercadonako pasta gluten gabea
Italiako Gravina in Puglia hirian egiten dira Mercadonako helize begetal gluten gabeak, lehengaiak arreta handiz aukeratuta. Ez dute batere glutenik; beraz, zeliakoek ere jan ditzakete.
Glutenik gabeko produktuak egiteko berariaz prestatutako establezimendu batean egiten da. Horregatik dauka ELS ziurtagiria (Europako Baimen Sistema), zeina AOECS Europako Zeliakoen Elkarteen Bilguneak erregulatzen baitu.
Beste gomendio batzuk
Hilabete hotzenei aurre egiteko, hau dugu pasta gluten gabearen beste errezeta on-on bat: espageti gluten gabea, marinel-saltsarekin. Eta eguneroko otorduetarako ideia bila bazabiltza, hona gure errezeta-bilduma.
Gustura jango zenukeela glutenik gabeko aperitibo gozo bat? Piko gluten gabeak, ezin egokiagoak saltsatan bustita jateko edo zure pintxorik kurruskarienei laguntzeko; familia osoak jan ditzake, laktosarik ere ez baitaukate.
Proba itzazu Mercadonako dilista-hummus zaporetsuarekin: humus horrek ere ez dauka glutenik eta, gainera, oso gozoa egoten da azenarioa eta apioa, makilatxotan ebakita, gehituz gero.