Cookien erabilera

Gure berezko "cookie"-ak zein hirugarrenenak erabiltzen ditugu gunea egiteko. Nabigatzen jarraitzen baduzu beren erabilera onartzen duzu.

Informazio gehiago eta cookie politika.

Glutenik gabeko bizkotxo gozo bat prestatzen erakutsiko dizugu. Oso erraz prestatzen da errezeta hau.

Glutenik gabeko bizkotxo limoi-kremaz eta basafruituz betea egiteko errezeta

2019ko maiatzaren 21a

Maiatzaren 27an Zeliakoen Egun Nazionala ospatuko da. Mercadonak bat egin du ospakizun honekin, eta agerian utzi du kolektibo horren beharrekiko konpromiso handia duela; izan ere, glutenik gabeko produktu ugari ditugu gure linealean, eta etengabe lan egiten dugu gure eskaintza berritzen eta zabaltzen jarraitzeko.

Hori dela eta, glutenik gabeko bizkotxo limoi-kremaz eta basafruituz betea prestatzen erakutsiko dizugu. Zeliakoentzat egokia den errezeta gozo-gozoa, limoi-kremaren zapore freskagarria eta basafruitu gorrien ukitua konbinatzen dituena. Harrituta utziko dituzu familia edo lagunak, goi-mailako gozogintzako pastel honekin. Guztiek probatu nahiko dute.

Ikusi bideoan, pausoz pauso, glutenik gabeko bizkotxoa prestatzeko errezeta

4 lagunentzako osagaiak:

  • 375 g bizkotxo-prestakin
  • 300 ml esnegain laktosarik gabe
  • 4 arrautza
  • 300 g basafruitu
  • Glas azukrea
  • Gatza

Limoi-krema prestatzeko osagaiak:

  • 250 g gurin, laktosarik gabea
  • 300 g azukre
  • 5 arrautza
  • 3 limoi

Pausoz pauso:

Prozesuari pausoz pauso jarraitu nahi badiozu, hona hemen bizkotxo goxo hori prestatzeko azalpen guztiak.

Bizkotxoa prestatzeko

1. Bota 4 arrautzak ontzi batean eta irabiatu.

paso 1 Receta bizcocho sin gluten

2. Bota gatz pixka bat.

paso 2 Receta bizcocho sin gluten

3. Gaineratu esne-gaina.

paso 3 Receta bizcocho sin gluten

4. Eta glutenik gabeko bizkotxo-prestakina.

paso 4 Receta bizcocho sin gluten

5. Irabiatu, homogeneoa geratu arte.

paso 5 Receta bizcocho sin gluten

6. Igurtzi moldea urtutako gurinarekin.

paso 6 Receta bizcocho sin gluten

7. Hautseztatu bizkotxo-prestakin pixka batekin.

paso 7 Receta bizcocho sin gluten

8. Bota orea koipeztatutako moldean.

paso 8 Receta bizcocho sin gluten

9. Laberatu beroa behetik bakarrik ematen diola, 170 ºC-an, 35 minutu inguru. 30 minutu pasatu ondoren, zulatu pixka bat, eginda dagoen ikusteko.

paso 9 Receta bizcocho sin gluten

paso 10 Receta bizcocho sin gluten

Limoi-krema prestatzeko

1. Nahasi azukrea eta gurina lapiko batean.

paso 11 Receta bizcocho sin gluten

paso 12 Receta bizcocho sin gluten

2.Gehitu limoi-zukua..

paso 13 Receta bizcocho sin gluten

3. Gehitu 5 arrautzak.​

paso 14 Receta bizcocho sin gluten

4. Irabiatu eta irakin.

paso 15 Receta bizcocho sin gluten

5. Moztu bizkotxoa.

paso 16 Receta bizcocho sin gluten

paso 17 Receta bizcocho sin gluten

6. Bete bizkotxoa krema hoztuarekin.

paso 18 Receta bizcocho sin gluten

7. Erantsi basafruituak eta sortu geruzak.

paso 19 Receta bizcocho sin gluten

paso 20 Receta bizcocho sin gluten

paso 21 Receta bizcocho sin gluten

8. Eta apaindu glas azukrearekin.

paso 22 Receta bizcocho sin gluten

paso 23 Receta bizcocho sin gluten

Konpainiak harreman estua du Espainiako Zeliakoen Elkarteen Federazioarekin (FACE), Kataluniako Zeliakoen Elkartearekin (SMAP), Zeliakoen eta Glutenarekiko Sentikorren Elkartearekin (ACSG) eta Elikagaiei eta latexari alergia diotenen Espainiako Elkartearekin (AEPNAA), lanean jarraitzeko kontsumitzaileei alergenoen inguruko informazioa eta trebakuntza ematen, arazoak aztertzen eta kontsumitzaileen beharrak aseko dituzten irtenbideak bilatzen.

Beste gomendio batzuk

Glutenik gabeko produktu gehiagoren bila bazabiltza, sartu atal honetan. Mota horretako gure 1.250 produktutik gora dituzu bertan.

Eta beste pastel bat prestatzen ikasi nahi baduzu, jarraitu urratsez urrats gure bideoari gerezi- tarta goxo eta erraz bat prestatzeko.