Gabon-jaietarako arrain-errezetak

2018ko abenduaren 07a

Mercadonako arrandegiak errezeta-sorta ederra eskaintzen dizu, egun seinalatu hauetan maite duzun jendearekin parteka dezazun. Beste zenbait arrain- eta itsaski-plateren artean, hauek gomendatzen dizkizugu: txipiroi beteak, legatza, surimi-tartaletak, muskuiluak saltsan eta izokina labean, guztiak ere originalak eta gustagarriak. Probatu nahi al dituzu gurekin?

Ikasi errezeta bikain horiek prestatzen, eta utzi zur eta lur zure gonbidatuak aurtengo Gabonetan. Deskargatu hemendik Mercadonaren arrandegiko errezeta guztiak:

recetas pescadería euskera Imagen folleto

Arrain gozo askoa da izokina eta, labean prestatuta, zapore osoa gordetzen du. "Izokina labean hirugiharrarekin eta tipula karamelizatuarekin" errezeta hau ontzeko, bi tomate-testura erabil ditzakezu. Freskura eta kolore-ukitu erakargarria emango diote biek ere. Aukera ederra Gabonetako bazkari eta afarietarako.

Ikusi "Izokina labean hirugiharrarekin eta tipula karamelizatuarekin" errezetaren bideoa

Lau lagunentzako osagaiak:

  • 4 izokin-solomo edo -xerra (freskoa, hezurrik gabea, 200na g ingurukoak).
  • 2 erretilu hirugihar-kubo.
  • 6 koilarakada tipula karamelizatu.
  • 2 tomate ertain.
  • 8 cherry tomate.
  • Tipulina.
  • Kaiena.
  • Piperbeltza (askotarikoak).
  • Gatz larria.

Pausoz pauso:

Prozesuari pausoz pauso jarraitu nahi badiozu, hona hemen plater goxo hori prestatzeko azalpen guztiak.

1. Laberako azpil batean, jarri zortzi tomate-xerra.

Dispón en una fuente de horno 8 rodajas de tomate.

2. Ipini tomate-xerren gainean lau izokin-solomoak, azala behera begira dutela.

Colocar sobre las rodajas de tomate los cuatro lomos de salmón con la piel hacia abajo.

3. Bota gatza eta piperra.

Salpimentar al gusto el salmón.

4. Jarri izokin-solomoen gainean tipula karamelizatua.

 Incorpora sobre los lomos de salmón la cebolla caramelizada.

5. Gehitu hirugihar-zerrendak.

Añadir las tiras de bacon al salmón.

6. Labekatu 15-20 minutuz, 180 °C-ra.

Hornear durante 15-20 minutos a 180º.

7. Zerbitzatzeko, ipini platerean bi cherry tomate, erdibituta, eta bota tipulin xehatua eta kaiena birrindua

Emplatar con 2 tomates cherry partidos por la mitad y espolvorear con cebollino picado y cayena desmenuzada.

Beste gomendio batzuk

Begiratu gure errezeta-atala, aurtengo Gabonetarako ideia berriak behar badituzu, eta utzi gonbidatuak aho zabalik.

Hasteko, hasierakoak, plater nagusirako presta gaitezen. Hautatu gehien gustatzen zaizkizunak.