Espainiako sukaldaritzaren tradiziorik herrikoienen artean daude montaditoak. Hamaika modutara prestatuak eta betiere desiragarriak, mokadu bikainak dira. Beraien kontsumoa XV. edo XVI. mendean hasi zen. Garai haietan ogia izaten zen jendearen oinarrizko jana, eta horren gainean beste osagai batzuk “igota” baleude bezala jartzen zituztelako eman zitzaien izen hori.
Oinarrizko osagaiak dituzten montaditoak
Montaditoen errezeta modu askotara molda daiteke. Eskualdearen, sasoiko elikagaien eta, batez ere, haiek prestatzeko unean jartzen diozun irudimenaren arabera.
Mercadonan bi montadito erraz prestatu ditugu, gure supermerkatuetan urte osoan zehar aise aurkitzen diren osagaiekin eginak biak. Brie gazta eta errukuladun sobrasadazko montaditoa, eta arrabol erako ahuntz-gaztaz, tipula frijitu kurruskariaz, eta ezti eta ziapezko saltsaz osatutako montaditoa.
Bideo hau ikusi, eta Mercadonak proposatzen dizkizun bi gaztadun montadito hauek zeinen erraz eta azkar prestatzen diren konturatuko zara.
Eta bestela, jarraitu montadito zoragarri hauek urratsez urrats prestatzeko ematen ditugun argibideak:
Brie gazta eta errukuladun sobrasadazko montaditoa
Lau lagunentzat
Osagaiak:
- Terrina 1 sobrasada
- Brie gazta zati 1
- Pakete 1 errukula
- Ogi-barra 1, xerratan ebakia
1. Ogia sobrasadaz igurtzi.
2. Brie gazta xafla batzuk gehitu.
3. Labean gainerre, urre kolorea hartzen duen arte.
4. Labetik atera eta errukula erantsi.
Arrabol erako ahuntz-gaztazko montaditoa, tipula frijitu kurruskariarekin eta ezti eta ziapezko saltsarekin
Lau lagunentzat
Osagaiak:
- Ahuntz-gazta arrabol 1
- Pote 1 tipula frijitu kurruskari
- Edukiontzi 1 ezti eta ziapezko saltsa
- Ogi- barra 1, xerratan ebakia
1. Ahuntz-gazta ogi-xerra batean jarri.
2. Labean gainerre.
3. Ezti eta ziapezko saltsa erantsi.
4. Tipula frijitu kurruskariaz hautseztatu.
Beste Zenbait Iradokizun
Etxean afaria duzula eta menua osatzeko beharra? Zure montaditoak Mercadonaren Garagardo Gorri berriarekin elkar itzazu; edo menu exotikoagoa nahi izan ezkero, bestela, tahinidun falafela ezagutu.