Mercadonaren ahuakate-olioa zoragarria da, eta egokia entsalada, krema, pasta, haragi eta arrainetarako.

Ahuakate-olio zoragarria

2018ko ekainaren 05a

Mercadonan duzu jada ahuakate-olio zoragarria, plater-mota guztietarako ongailu bikaina.

Mercadonaren ahuakate-olioaren ezaugarriak

Ahuakate-olioa oliba-olioaren oso antzekoa da. Fruta-gustuko olio honek trinkotasun leuna eta arina du, eta kolore berde distiratsua.

Testura, berriz, egokia du larruazalean eta ilean emateko. Horregatik, hidratatzaile gisa eta artisau-xaboi eta -krema asko egiteko ere erabiltzen da.

Ahuakate-olioa jakietan

Jakina, haren zaporea dela eta, zenbait jakirekin ere hartzen da ahuakate-olioa.

Fruta-zaporea du eta intxaur-aroma; konbinazio aproposa entsaladak, guacamolea, kremak, pasta marinatua, arraina eta parrilan erretako haragia maneatzeko.

Errezeta: ganba-entsalada mangoarekin eta ahuakatearekin

El aceite de aguacate de Mercadona es perfecto para esta ensalada de gambas con mango y aguacate

Bi lagunentzako osagaiak:

  • 400 g ganba (10 ganba)
  • 300 g mango-pulpa 2 cm-ko kubotan moztuta
  • 1 ahuakate 2 cm-ko kubotan
  • Letxuga- edo endibia-hostoak
  • Lima baten zukua
  • Limoi-erdi baten azal birrindua
  • 2 koilarakada ahuakate-olio
  • Gatza

Pausoz pauso:

  • Irakinarazi ganbak 10 minutuz, xukatu, eta zuritu.
  • Zatitu ganbak. Bi osorik utzi, apaintzeko.
  • Jarri ganba zatituak katilu batean mangoarekin eta ahuakatearekin. Beste ontzi batean, nahasi limoi-azal birrindua, lima-zukua, gatza eta ahuakate-olioa. Ondo nahasi, emultsio bat sortzeko.
  • Maneatu ganba- eta fruta-entsalada emultsioarekin. Zabaldu letxuga- edo endibia-hostoak, garbituta eta lehortuta, entsalada-ontzi batean, eta, gero, estali ganba- eta fruta-entsaladarekin.
  • Jarri bi ganba oso, eta apaindu lima-zatiekin.

Errezeta: ahuakate-krema hotza urdaiazpikoarekin

El aceite de aguacate de Mercadona es perfecto para esta receta de crema de aguacate y jamón

Lau lagunentzako osagaiak:

  • 2 ahuakate
  • 1 porru
  • 1 urdaiazpiko-hezur
  • 75 g urdaiazpiko serrano
  • Limoi-zukua
  • Ahuakate-olioa
  • Ura

Pausoz pauso:

  • Egosi porru zatitua uretan urdaiazpiko-hezurrarekin batera, ordu-erdiz.
  • Atera eta utzi hozten.
  • Gehitu ahuakate-haragia, eta busti limoi-zukuarekin.
  • Xehatu dena, eta zerbitzatu ontzietan.
  • Apaindu aurrez frijitutako urdaiazpiko-tirekin.
  • Gehitu ahuakate-olio zurrusta da txiki bat.

Beste gomendio batzuk

Probatu Hacendado ogi-xerra garidun kurruskariak, eta jan itzazu ahuakate-olioarekin.

Eguneko edozein unetarako, Hacendadoren +Proteínas postre-aukera zabala eskaintzen dizugu; baietz gustatu!.