Bosses reciclades de caixa, servei a domicili i Mercadona Online

Les bosses reciclades de Mercadona: un exemple d'economia circular

17 de maig de 2022
  • El material reciclat amb què es fan les bosses de Mercadona prové de les botigues i els magatzems de l'empresa.
  • L'any 2021, la plantilla de la companyia que fa la separació del film de plàstic va recuperar 15.170 tones d'aquest material, 8.500 de les quals es van reutilitzar per fabricar les bosses reciclades de caixa, del servei a domicili i de Mercadona Online.

L’Estratègia 6.25 de Mercadona té un triple objectiu per a l’any 2025:  reduir un 25 % de plàstic als envasos propis, aconseguir que tots els envasos siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic.

Per aconseguir-ho, la companyia ha desenvolupat estratègies diferents, com la reutilització i la reincorporació de material reciclat per disminuir l'ús de recursos naturals i fomentar l'economia circular.

En són un exemple les bosses sostenibles de Mercadona disponibles a les caixes, al servei a domicili i a Mercadona Online. Totes elles són bosses reutilitzables i reciclables que es fabriquen a partir del film plàstic recuperat de les botigues i els magatzems de la companyia.

El personal de botigues i de logística s'encarrega de recollir i separar aquest material que, amb l'ajuda dels proveïdors Plasbel, Plascan i Eversia, es recicla per donar-li una segona vida. D'aquesta manera, la companyia transforma aquests residus en un nou recurs que s’aprofita i es reintrodueix en els seus propis processos, de manera que es tanca el circuit d'economia circular i se n’allarga la vida útil.

Vídeo en castellà

L'any 2021, la companyia va recuperar 15.170 tones de film plàstic, 8.500 de les quals es van utilitzar per fabricar aquestes bosses.

Compromís de Mercadona per seguir cuidant el planeta

Mercadona continua immersa en el desenvolupament de l'Estratègia 6.25 per a la reducció de plàstic i la gestió del seu residu. Amb un pressupost de 140 milions d'euros, la companyia impulsa l'economia circular per reduir el seu impacte ambiental i generar un efecte positiu en el medi ambient.

Texto 2 Imagen Tienda 6.25