Calidad pienso Compy

Vitamines presents en el pinso Compy

22 de setembre de 2016

Les vitamines són substàncies que podem trobar en els aliments i són imprescindibles tant per a la vida humana com animal. Per aquesta raó, formen part del pinso Compy per a gossos i gats.

Vitaminas en pienso compy para perros y gatos

Són micronutrientes implicats en els processos biològics del cos tals com el creixement, la lactància o la fertilitat. Cadascuna d'elles compleix una funció específica i la seva manca pot causar problemes nutricionals.

La majoria de les vitamines no poden ser produïdes per l'organisme pel que és necessari obtenir-les a través dels aliments. El pinso Compy per a gossos i gats disposa de totes les vitamines necessàries per ajudar a què les nostres mascotes gaudeixin d'una bona salut.
Les vitamines es classifiquen d'acord amb la seva solubilitat: vitamines solubles en greix (liposolubles) i solubles en aigua (hidrosolubles).

Vitamines liposolubles:

  • Vitamina A.

Té una funció especialment important per a la visió, la salut de la pell i la reparació dels teixits. Així mateix, és molt necessària per al correcte desenvolupament de l'esquelet i per a la fertilitat de l'animal.

  • Vitamina D.

Es coneix també com a “vitamina antirraquítica”, regula el metabolisme del fòsfor i del calci i ajuda a l'absorció d'aquest últim mantenint els nivells en ossos i dents.

  • Vitamina I.

Gràcies a la seva capacitat de captar oxigen, actua com a antioxidant de les cèl.lules. Així mateix, juga un paper important en el metabolisme dels músculs, dels greixos i ajuda a mantenir un sistema immunitari fort.

  • Vitamina K.

El pinso Compy a més inclou aquesta vitamina liposoluble, la qual és fonamental en els processos de coagulació de la sang i ajuda en la generació de glòbuls vermells.


El pinso Compy a més inclou aquesta vitamina liposoluble, la qual és fonamental en els processos de coagulació de la sang i ajuda en la generació de glòbuls vermells.​

Vitamines hidrosolubles:

  • Vitamina C.

Aquesta vitamina no és necessari aportar-la a través de la dieta en els gossos i en els gats, no obstant això alguns dels productes Compy la incorporen, ja que la seva aportació combinada amb altres vitamines com la B6 ajuda a la formació del col.làgen, necessari per a la formació normal del cartílag. A més la seva acció conjunta amb la vitamina I i el seleni contribueix a neutralitzar els radicals lliures, ajudant a retardar l'envelliment prematur de les cèl.lules de l'organisme.

  • Vitamines del grup B.

El pinso Compy a més inclou vitamines hidrosolubles del grup B relacionades amb el metabolisme cel.lular, com són: vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), vitamina B5 (àcid pantotènic), vitamina B6 (piridoxina), vitamina B8 (biotina), vitamina B9 (àcid fòlic) i vitamina B12 (cobalamina).

En alguns dels productes Compy a més s'incorpora una aportació extra de biotina, també cridada vitamina del pèl, que col.labora a millorar l'aspecte del pèl i pell ja que contribueix al metabolisme dels àcids grassos i de les cèl.lules cutànies.


Per tant, totes les vitamines presents en el pinso Compy per a gossos i gats, són fonamentals per aconseguir un aliment complet i equilibrat que la seva mascota pot consumir al llarg de tota la seva vida.

Altres Recomanacions

Recomanem la lectura de les publicacions sobre els processos de fabricació dels pinsos Compy o els controls de qualitat del pinso de Mercadona.